La Palma verrast je. Wanneer je op zoek bent naar rust zal dit Canarische Eiland je betoveren met haar prachtige natuur. Niet voor niets wordt La Palma ook wel La Isla Bonita genoemd. Hier geniet je van de stilte vanaf je terras met zicht op zee en van de uitzonderlijke schoonheid wanneer je de top van de Roque de los Muchachos (2426 m) hebt bereikt. La Palma is een verborgen parel. Een plek vol energie, die je betovert bij je eerste bezoek.

Puur leven

De gastvrije bevolking, het heerlijke eten, de mooie vulkanische zandstranden en de spectaculaire sterrenhemel maken je vakantie onvergetelijk. Tel daarbij op een verblijf in een van onze unieke vakantiehuizen op La Palma en het plaatje is echt compleet. Dit ondervond ook Milka van Dam – Springer (General Manager Netherlands & Belgium at Travel Counsellors) die via Casita Travel met haar gezin in een van onze vakantiehuizen verbleef.

Overtroffen verwachtingen

Milka: ‘Met mijn gezin vierde ik onze zonvakantie op La Palma. We wisten van tevoren niet helemaal wat we ervan moesten verwachten maar het eiland heeft ons enorm verrast. Dit eiland onderscheidt zich door het ontbreken van massatoerisme. Het authentieke eilandgevoel is hier dan ook nog volop aanwezig. Doordat La Palma vroeger de laatste stop was tussen Europa en Zuid-Amerika om de oceaan per boot over te steken, hebben de meeste Palmeros, zoals de bewoners van La Palma genoemd worden, hun roots in Zuid-Amerika liggen. Dit merk je in alles: de mentaliteit, passie, het eten en de muziek; salsa en merengue zijn alom aanwezig.’

Een paradijsje in de zon

‘Een verblijf in een van Casita Travels vakantiehuizen is de perfecte manier om van het rustige eilandleven te genieten. De huizen bieden ruimte en comfort, gastvrij personeel, een ontspannen toevluchtsoord en locaties die de perfecte uitvalsbasis vormen om het eiland te verkennen. We hebben een heerlijke vakantie gehad op La Palma, mede doordat het vakantiehuis zo goed was. Het overtrof echt onze verwachtingen.’

Hotspots La Palma

Op de vraag wat je volgens Milka echt moet ervaren op La Palma, antwoordt ze het volgende: ‘Het landschap is enorm afwisselend; groene bossen, bergen, waterbronnen, vulkanen, zand- en rotsstranden, van alles wat. De vele mooie plekjes op dit eiland zijn divers en vormen de perfecte basis voor een leuke dagtrip. Tijdens je vakantie op La Palma is dit mijn top 3 om te bezoeken:


1. Levendige dorpjes
Aan de westkust liggen de levendige dorpen Puerto Tazacorte en Puerto Naos. Beide met een boulevard, leuke eettentjes, winkels en een vulkanisch zandstrand waar je prima kunt vertoeven. In de weekenden is het hier gezellig druk, voornamelijk met locals; er wordt uitgebreid getafeld zowel tijdens de lunch als het diner en tussendoor neemt men gewoon even een duik in zee.


2. Goed eten
Wil je echt goed eten, ga dan naar Bodegon Tamanca in El Paso. Geheel uitgehouwen in een grot en met kiezel op de vloer, is het een aparte entourage. Er worden heerlijke vleesgerechten, lokale eigen wijnen en goede biertjes geserveerd. Een absolute aanrader.


3. Stranden
Onder Puerto Naos liggen twee veel kleinere strandjes; El Remo en zandstrand Charco Verde. Het zandstrand van Charco Verde is zeer geliefd ook omdat je hier in de zee goed kan zwemmen. El Remo heeft nauwelijks zand, voornamelijk rotsen en hoge golven. Ideaal voor de waaghalzen die van de rotsen willen springen, maar je kan hier ook mooi snorkelen of duiken. Bij beide strandjes tref je heel simpele eettentjes aan. Maar vergis je niet; de vis komt rechtstreeks uit zee en is overheerlijk.

Last but not least

De Palmeros zijn gek op hun barraquito; een klein glaasje met gecondenseerde melk, licor 43, koffie en room. Of het nou ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds is, barraquito is altijd en overal te verkrijgen. Als je met dit drankje in je hand uitkijkt over het zwarte strand en de zon in de zee ziet zakken, de Zuid-Amerikaanse muziek op de achtergrond en de verse vis op tafel… dan is het leven lang zo
slecht niet!’

Met dank aan Milka van Dam – Springer die aan deze blog heeft meegewerkt. Via
de deskundige reisadviseurs van Travel Counsellors is het mogelijk om je
vakantie naar La Palma tot in de puntjes te organiseren.

Voor de fijnste plekjes op La Palma via Casita Travel, klik hier

Casita Travel is een reisorganisatie in Apeldoorn, gespecialiseerd in luxe
vakantiewoningen, casita’s, finca’s en villa’s op bijzondere locaties. De
unieke reisbeleving, het gevoel van vrijheid en optimale gastvrijheid
zorgen voor herinneringen om in te lijsten.