Andalusië is een betoverende regio in het zuiden van Spanje en staat bekend om de rijke geschiedenis, prachtige landschappen en een levendige cultuur. Andalusië heeft voor elke bezoeker wat wils: prachtige stranden, indrukwekkende Moorse architectuur en schilderachtige witte dorpjes in de bergen. Ook geniet je hier volop van tapas en sangria en is het de geboorteplaats van flamenco. In deze blog geven wij jou 10x hotspots van deze veelzijdige regio.

1. Sevilla

Sevilla is een betoverende stad in het hart van Andalusië. Het is een bestemming die rijk is aan geschiedenis en cultuur. Je kunt hier de Moorse architectuur bewonderen, wandelen door de smalle straatjes, het Alcázar paleis bezoeken en nog veel meer. De Flamenco-optredens en gezellige tapasbars brengen de stad tot leven. Sevilla staat bekend om de beroemde Feria de Abril, een spectaculair festival vol dans, muziek en feestvreugde. Door het warme klimaat, de gastvrije bewoners en unieke sfeer, is Sevilla een bezoek zeker waard.

Sevilla ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van Casa Pura Vida, Finca Flores en Santa Ana en onze vakantiehuizen in Alhaurín el Grande zoals Villa Laura.

2. Caminito del Rey

Caminito del Rey is een adembenemend wandelpad gelegen in de provincie Málaga. Dit pad stond ooit bekend als een gevaarlijk parcours, maar na renovatie is het een veilig parcours om te bewandelen en nog steeds even spectaculair. Terwijl je over de smalle loopbruggen wandelt, omringd door steile rotswanden en de Guadalhorce-rivier geniet je volop van de natuurlijke omgeving. De panoramische uitzichten zijn werkelijk adembenemend. Voor de avonturiers en natuurliefhebbers is Caminito del Rey een absolute aanrader.

Caminito del Rey ligt op zo’n anderhalf uur rijden van Finca Can Faye.

3. El Rocio

El Rocío is een pittoresk dorpje gelegen in de provincie Huelva. Het is vooral bekend vanwege de jaarlijkse bedevaart die duizenden pelgrims trekt. Het hoogtepunt van deze bedevaart is de Romería del Rocío, een kleurrijk festival waarbij pelgrims gekleed in traditionele Andalusische kostuums samenkomen om de Maagd van El Rocío te eren. De straten zijn gevuld met prachtig versierde paarden en ossenkarren en de sfeer is er ontzettend gezellig door muziek en dans. De rest van het jaar is het er rustig. Je kunt dan genieten van het prachtige natuurgebied, het Parque Nacional de Doñana, een vogelrijk moerasland.

Een bezoek aan El Rocio kun je het best combineren met een bezoek aan Sevilla, het ligt op een uur rijden van elkaar.

4. Granada 

Granada is een betoverende stad gelegen aan de voet van de Sierra Nevada. Het staat bekend om de rijke geschiedenis en het Alhambra-paleis. Terwijl je door de smalle straatjes van de historische wijk Albaicín wandelt, word je omringd door oude Moorse wijken met witgekalkte huizen en leuke pleinen. Het bruisende centrum van Granada beschikt over markten, leuke pleinen en kunst. Niet te vergeten is de Sierra Nevada, waar je kunt genieten van wandeltochten en wintersportactiviteiten. Granada is een stad die geschiedenis, cultuur en natuur perfect combineert en daarom zeker een bezoekje waard.

Granada ligt op een uur rijden van Casa Balcon de Guardia.

5. Rio tinto

Rio Tinto, gelegen in het zuidwesten van Spanje, is een fascinerende plek om te bezoeken. De rode rivier kleurt als gevolg van het hoge ijzergehalte, waardoor het lijkt alsof je op een andere planeet bent. Het park heeft ook een museum met informatie over de oude mijnbouwactiviteiten, bezoekers kunnen nog steeds overblijfselen uit die tijd ontdekken. Voor liefhebbers van geologie en geschiedenis is Rio Tinto een uitstekende plek om te verkennen.

Een bezoek aan Rio Tinto kun je het best combineren met een bezoek aan Sevilla, het ligt op een uur rijden van elkaar.

6. Tabernas desert

De Tabernas-woestijn is een betoverend gebied dat bekend staat als “het enige woestijngebied van Europa”. In dit gebied schijnt het gehele jaar de zon en valt de minste regen in Europa. Het landschap is adembenemend met uitgestrekte zandduinen, ruige bergen, cactussen, vetplanten en kloven. Deze woestijn is gebruikt als decor voor talloze films en televisieseries, waaronder vele bekende westerns. Het is een paradijs voor filmliefhebbers en avonturiers.

Tabernas desert ligt op minder dan twee uur rijden van onze vakantiehuizen in Nerja, zoals Villa Rayo del Sol en de Burriana Villa’s.

7. Córdoba

Córdoba is een stad vol geschiedenis, cultuur en prachtige gebouwen. Uit de islamitische glorietijd zijn talrijke monumenten overgebleven, zoals de prachtige Mezquita, een indrukwekkende moskee-kathedraal. De smalle straatjes van de oude Joodse wijk, de Judería, zijn ook het ontdekken waard. Je komt charmante pleinen en traditionele patio’s tegen. Córdoba staat ook bekend om het spectaculaire bloemenfestival, de Patio de las Flores, waar kleurrijke bloemen elke hoek van de stad versieren. Deze stad zal menig bezoeker betoveren.

Córdoba ligt op twee uur rijden van Finca Can Faye en Casa Cartarra.

8. El Torcal de Antequera

El Torcal de Antequera, gelegen in de provincie Malaga, is een natuurwonder van 1171 hectare groot. Dit spectaculaire kalkstenen gebergte staat bekend om unieke rotsformaties en adembenemende landschappen. In het park kun je drie wandelingen maken van verschillende afstanden. Terwijl je door El Torcal wandelt, kijk je je ogen uit. Het lijkt bijna alsof je in een buitenaardse wereld bent beland. Het natuurpark biedt ook een overvloed aan flora en fauna, waardoor het een paradijs is voor natuurliefhebbers en wandelaars. Er zijn, doordat het gebied miljoenen jaren geleden onder de zeespiegel lag, veel fossielen te vinden. Ook kun je er, vooral in het voor- en najaar, veel dieren spotten. Denk aan slangen, hagedissen, dassen, wezels of steenbokken. In de zomer zoeken zij de schaduw op. Ga voor een wandeling vroeg op de dag naar dit gebied, zodat de temperatuur nog aangenaam is en je hier en daar een schaduwplek hebt.

El Torcal de Antequera ligt op 45 minuten rijden van Finca Can Faye.

9. Grot van Nerja

De grot van Nerja is een absolute aanrader om te bezoeken tijdens je vakantie. Deze indrukwekkende kalksteengrotten staan bekend om ‘s werelds langste en grootste stalactiet. Bovendien bevat de grot van Nerja ook archeologische overblijfselen, waaronder prachtige prehistorische rotstekeningen. Een bezoek aan de Grot van Nerja is een reis terug in de tijd, waar je kunt genieten van de wonderen van de natuur en de geschiedenis. De grot is wel 4 kilometer lang!

De grot van Nerja ligt op vijf tot tien minuten rijden van onze vakantiehuizen in Nerja, zoals Appartement Nina en Villa Petunia. Ook ligt de grot op tien minuten rijden van Villa Noelia.

10. Río Chillar

De Río Chillar is een prachtige rivier gelegen in de provincie Málaga. Het is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars vanwege de prachtige omgeving. Wat de Río Chillar zo bijzonder maakt, is dat je langs de rivierbedding kunt wandelen, waar kristalhelder water stroomt en natuurlijke zwembaden worden gevormd. Tijdens de zomerdagen kun je hier een verfrissende duik nemen. De omringende natuur creëert een schilderachtige omgeving. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke wandelingen, een verkoelende zwemstop of gewoon wilt genieten van de rust van de natuur, de Río Chillar is zeker een bezoek waard.

De Río Chillar ligt op korte afstand van de vakantiehuizen in Frigiliana, zoals Villa Frigiliana en Villa Noelia. Daarnaast kun je er vanuit Nerja komen. Je parkeert de (huur)auto en begint aan je wandeling.