Ik win niet vaak wat. Maar als ik iets win, is het de hoofdprijs. Zoals vandaag, 29 september 2019. Voor een keer mag de wekker zo achterlijk vroeg gaan. Want vandaag reis ik voor Casita Travel, samen met Maritha, Sandra en Monique, naar Valencia.

Zwieren op de fiets
Hoewel op slechts 2 uur vliegafstand wanen we ons direct in die heerlijke mediterrane sfeer. Wat knap je hiervan op. In zomeroutfit fietsen we door Valencia. Vind ik dat in Nederland al gauw een gedoe, hier zwieren we door de straten alsof het niks is. Af en toe uitpakken hoort bij zo’n trip. Wat dacht je van een Peugeot 5008 onder onze bofbips voor het zwaardere werk? Chauffeur Sandra bedwingt alle steile wegen zonder kleerscheuren, en wij roepen ‘aah’ en ‘ooh’. Wat een landschap!

Villa Bella Javea

Brutal. Magnifiek.
Langzaam valt de avond en rijden we richting onze Casita Travel Villa in Jávea, Villa Bella Javea… Hoor je de warme klank in de naam? Precies dat treffen we aan. En dan is het nog niet eens licht. De zonsopkomst is zo mogelijk nog mooier. Brutal. Magnifiek. Dat zijn de enige woorden die bij me opkomen. Jávea ligt aan de Costa Blanca, en is onvergelijkbaar met Benidorm. Met levendige badplaatsen als Moraira op 13 kilometer en Denia op nog geen 30 kilometer afstand, zijn prachtige uitstapjes binnen handbereik. Boulevards, stranden en de haven van Denia met haar oogverblindende jachten.

Olifant
Dan is er nog dé Olifant, de berg met de slurf. Rijdend vanuit Jávea via de slurf door de bergen over slingerweggetjes naar Denia, wat een trip! En er is meer. Naast de bergen en de badplaatsen biedt deze omgeving nog veel meer. Baaitjes met glashelder blauw water. Daarvoor hoef je echt niet 8 uur in het vliegtuig te zitten naar de Caribbean…

Casita Travel
Maar wacht even. We zijn hier in España uiteraard ook om de villa’s van Casita Travel te bezoeken. Hoe kun je klanten beter adviseren, dan te weten waar je over praat, tenslotte? Is hier een privé zwembad of een gezamenlijk bad? Hoe is het uitzicht? Wat is de stand van de zon? Is dit iets voor families, of meer voor stellen? Ik ben om. De villa’s van Casita Travel zijn stuk voor stuk parels. Niet een uitgezonderd. Ze maken het warme bad waarin je terecht komt compleet. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar wij gaan zeker terug naar dit betoverende, mooie Spaanse leven. Liefst in een villa van Casita Travel.

Adios!
Tamara

Wil je ook naar de Costa Blanca? Klik hier voor alle vakantiehuizen in Moraira, Jávea en omgeving

Casita Travel is een reisorganisatie in Apeldoorn, gespecialiseerd in luxe vakantiewoningen, casita’s, finca’s en villa’s op bijzondere locaties. De unieke reisbeleving, het gevoel van vrijheid en optimale gastvrijheid zorgen voor herinneringen om in te lijsten.

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Wilma van Rooijen van Tekstnuance