El Caminito del Rey is een van de leukste activiteiten om te doen tijdens je vakantie in Andalusië. Tijdens deze wandeling loop je over houten vlonders op grote hoogte. Het merendeel van de wandeling bestaat uit wandelpaden die aan de zijkant van de kloof bevestigd zijn. Soms maak je de oversteek van de ene rots naar de andere via hoge en wiebelende hangbruggen. Hoe spectaculair! Tijdens de tocht kan je prachtige uitzichten verwachten. Het is een mooie omgeving met hoge rotsen, veel groen en blauwe wateren van meertjes en rivieren. In de hoogte bouwen gieren en steenarenden hun nesten. Met een beetje geluk zie je deze roofvogels rondom El Caminito del Rey vliegen.

Leuk weetje: onderweg is er een kans dat je een treintje ziet rijden aan de overkant, dwars door de grotten heen. Een bijzonder gezicht.

Hoe lang duurt El Caminito del Rey?

De tour duurt ongeveer 3 tot 4 uur, maar voor de snelle wandelaars is het in 1,5 uur tot 2 uur ook haalbaar. Vergeet dan niet om de omgeving in je op te nemen, want rustig wandelen en af en toe stilstaan bij een uitzicht maakt de beleving extra indrukwekkend. Er zijn genoeg rustplekken om even te zitten of te picknicken.

Moet ik El Caminito del Rey met een gids boeken?

Het wandelpad bevindt zich op 400 meter boven zeeniveau. Het kan natuurlijk spannend zijn om op zo’n hoogte te lopen, maar het is echt de moeite waard! Goed om te weten is dat dit pad al jaren veilig is en de paden stevig zijn. Mocht je hoogtevrees hebben, dan is het misschien fijn om een tour met een gids te boeken. Dit geeft een gerust gevoel, de gids zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt. Een tour met een gids is vaak ook leuker, omdat er interessante verhalen worden verteld en je een kijkje in de geschiedenis van dit wandelpad en de omgeving krijgt

Hoe kom ik bij El Caminito del Rey?

Vanuit de vakantiehuizen van Casita Travel is deze dagtocht perfect te maken. El Caminito Del Rey is vanaf Finca Can Faye 1 uur en 15 minuten rijden. Casa Balcon de Guardia ligt op 2 uur rijden van deze wandeling en Casa Cartarra, Villa Los Soldados en Villa Regazo Andaluz liggen op 1,5 uur rijden. Het startpunt ligt op ca. 60km van Malaga.

Waar moet ik de auto parkeren voor El Caminito del Rey?

Je parkeert de auto bij ‘Centro Recepcion Visitantes’. Klik hier voor de link naar Google Maps.

Het parkeren van je auto kost € 2,-*. Daarna stap je op de pendelbus naar de noordingang. Vanaf de bushalte is het nog 1500m lopen naar de ingang, maar ook dit is al een route door een fantastische omgeving. Wanneer je aan het einde van de wandeling bent, brengt een shuttlebus je terug naar het begin (je kan hiervoor kaartjes kopen in je account na het kopen van een Caminito del Rey ticket).

Handig om te weten

Onderweg is er geen mogelijkheid meer om naar het toilet te gaan. Zorg er dus voor dat je dit aan het beginpunt al hebt gedaan. El Caminito del Rey is een eenrichtingsweg en je kunt dus niet meer terug. Koop tickets vooraf, want dit is vereist. Tijdens de tocht ben je verplicht om een helm te dragen die je ontvangt aan het begin van de tour, evenals een uitleg van de veiligheidsregels.

Wat moet ik meenemen voor El Caminito del Rey?

Zorg dat je genoeg eten en drinken meeneemt, want tijdens de route is er niets te koop. Wel staan er aan het einde van de wandeling kraampjes om wat lekkers te halen.

Ook is het verstandig om zonnebrandcrème mee te nemen. Voor deze wandeltocht raden we je verder aan om comfortabele wandelschoenen aan te doen. En neem een camera mee! Deze prachtige ervaring wil je vastleggen.

Waar kan ik tickets kopen voor El Caminito del Rey?

Deze wandeling is een geweldige en avontuurlijke ervaring in de natuur. Koop je tickets op tijd via de officiële website en bereid je voor voor een van de leukste activiteiten van Spanje!

*Onder voorbehoud van wijzigingen