Het kan een uitdaging zijn om op vakantie te gaan wanneer je slecht ter been bent. Wij helpen je graag een beetje op weg met tips voor gelijkvloerse vakantiehuizen in Spanje.

Wij hebben aan de Costa Blanca verschillende gelijkvloerse vakantiehuizen met slechts enkele treden van buiten naar binnen of enkele drempels. Je kunt hier goed met een rollator, krukken of opvouwbare rolstoel terecht. Hieronder vind je een greep uit ons aanbod van huizen die geschikt zijn bij verminderde mobiliteit.

Villa Josa in Moraira. Dit prachtige huis is geschikt voor totaal acht personen en is geheel gelijkvloers. Er zijn enkele treden van de parkeerplaats naar het terras en een hoge drempel om naar binnen te komen.

Villa Alexandra in Benissa, een gezellig en geheel gelijkvloerse woning, geschikt voor maximaal vier personen. Er is een drietal treden om toegang te krijgen tot het terras en de woning zelf.

Villa Alegria in Benissa. Een fijn en sfeervol huis voor maximaal zes personen. De woning is geheel gelijkvloers. Van het terras naar binnen is er een wat hogere drempel en ook de douche heeft een kleine drempel.

Casa la Luz in Javea. Een paradijselijk huis op een fijne plek, centraal gelegen tussen Javea en Moraira. De villa is geheel gelijkvloers en is ook ruim ingericht. Er is een drempel om naar binnen te komen.

Appartement Bahia Blanca in Altea. Dit prachtige appartement met een nog mooier uitzicht is geschikt voor zes personen. Het appartement is gelijkvloers en er is een kleine drempel naar het ruime balkon. Bahia Blanca is gelegen op de tweede verdieping en heeft een lift.

Onze huizen zijn niet aangepast op rolstoelgebruikers, maar doordat deze huizen gelijkvloers zijn en weinig drempels/traptreden in en om het huis hebben, zijn ze toch geschikt voor onze minder mobiele gasten. Voor specifieke vragen over de toegankelijkheid mag je altijd contact met ons opnemen.

Ook werken we samen met Marcel en Jitty Stuij van Costa Mobility Services, zij hebben een breed scala aan hulpmiddelen die je tijdens je verblijf in één van onze mooie huizen, zullen ontzorgen. Denk bijvoorbeeld aan een douche- en toiletstoel, een opvouwbare scootmobiel of krukken. Het reserveren van de zorgmiddelen doe je rechtstreeks bij Costa Mobility Services. Dit kan via hun website of telefonisch via +34 744 723 248. Ook indien de gewenste hulpmiddelen niet op de website staan, kan je gerust contact met Costa Mobility Services opnemen.

We hopen dat deze blog je heeft geholpen met je zoektocht naar gelijkvloerse huizen voor mensen die minder mobiel zijn.