De stranden die hier beschreven worden, zorgen ervoor dat je nooit meer naar huis wilt! 6 prachtige baaien met de leukste Beach bars in het noorden van de Costa Blanca. Hier maak jij jouw mooiste instagramfoto.

1. Cala Baladrar in Benissa

Cala Baladrar is een natuurlijke baai van kiezelstenen met helder, diep turquoise water. Bij dit strandje bevindt zich een leuke chiringuito: Olalà, waar je absoluut een stop moet maken. Een chiringuito is een kleine bar op/bij het strand waar drankjes en tapas worden geserveerd. Olalà is een gezellig strandbarretje met verschillende fijne plekjes om te zitten en het allermooiste uitzicht. Je kunt genieten van tapas met panoramisch uitzicht op zee en borrelen in de schaduw van de bomen. Dat is natuurlijk niet verkeerd op een warme zonnige dag. In juli en augustus is er vaak ’s avonds live muziek bij restaurant Olalà, reserveer wel even van tevoren, want dit is erg populair. Tip: Ga vóór zonsondergang. Dan kun je deze vanaf het terras meemaken, genietend van een drankje. De zonsondergang is een adembenemend zicht vanaf Olalà. Wandelen vanuit je vakantiehuis naar deze toplocatie? Villa Miramar Benissa (8 personen) ligt op slechts 900 meter loopafstand van dit prachtige strandje en bar Olalà.

2. Playa de la Fustera in Benissa

Playa de la Fustera is de levendigste en populairste baai van Benissa. Toch hangt hier een rustige sfeer. La Fustera is een heel leuk pittoresk, mediterraans baaitje met een prachtig wit zandstrand. Een fijne bijkomstigheid is de gezellige Beach Bar Mandala, pal aan het strand gelegen. Het aanbod van het menu is groot: van tapas, hamburgers en salades tot aan paellagerechten. Maar ook voor een lekkere cocktail of wijntje kan je hier terecht, uitkijkend over Playa de la Fustera is dit een waar paradijs op aarde. Het is puur genieten om hier met je drankje te luisteren naar het kalmerende geluid van de golven. Dit sublieme strand ligt op 850 meter van onze Villa La Madrugada (9 personen). Een prachtige uitvalsbasis voor een groot gezelschap.

3. Playa la Granadella in Jávea

Playa la Granadella bestaat uit mooie witte ronde keien en grind, maar vanaf enkele meters in het water krijg je een zachte zandbodem onder je voeten. Doordat het baaitje omarmd wordt door klifhellingen, is het water heerlijk rustig en perfect om te zwemmen. Even een pauze van het zonnen en een lekker hapje eten? Daarvoor ga je naar strandbar La Bandideta. Met uitstraling van een witte strandbar met roze accenten, uitzicht op de blauwe zee en omringd door de groene bomen zit je hier perfect. Er worden heerlijke, bijzondere gerechten en drankjes geserveerd. Zoals unieke tapasgerechten en paella, maar ook burgers en pizza’s. Geniet van je hapje of drankje met je voeten in het zand onder de verkoelende bomen. Dichtbij Playa la Granadella verblijven? Kies dan voor onze Villa Tordanxa (8 personen), een prachtig vakantiehuis op slechts 6 minuten rijden van deze droombaai.

4. Cala La Portitxoll in Jávea

Dit strand is uniek vanwege de natuurlijke en wilde omgeving, de witte kiezels, het turquoise water, de oude vissershuizen en de bohemienachtige inrichting van de Beach bar Cala Clemence. Dit zorgt ervoor dat je je in het paradijs waant. Vanuit Cala Clemence heb je een adembenemend uitzicht over de baai en met een lekker muziekje en drankje erbij krijg je een optimaal vakantiegevoel. Tapas, verse vis, grillgerechten en paella staan op de kaart. Reserveren is aan te raden omdat dit restaurant erg populair is. Kom je met meer dan 8 personen? Dan moet je sowieso reserveren. Tip: neem waterschoentjes mee in verband met de kiezels en vergeet je snorkeluitrusting niet. De onderwaterwereld hier is erg fraai. Is dit jouw ideale baai? Boek dan onze Casa Vista Mar y Montgo (6 personen), gelegen op maar 2 km afstand van Cala la Portitxoll.

5. Playa La Olla in Altea

Playa La Olla is een verborgen juweeltje dat een rustige en idyllische ontsnapping biedt aan de toeristische drukte. El Cranc is een chiringuito direct aan het strand, waar verse vis wordt geserveerd. Met uitzicht op het eiland La Olla, in de schaduw van palmbomen en bijna met je voetjes in de zee.  De eigenaren van chiringuito El Cranc beheren ook chiringuito L’Olleta. L’Olleta is wat hoger gelegen waardoor je prachtig uitzicht op zee hebt. ’s Avonds wordt dit restaurant mooi verlicht met lampjes waardoor er een warme sfeer hangt. Het wordt aangeraden om vooraf te reserveren bij L’Olleta, met name ’s avonds want het is een populair restaurant. De paella is hier heerlijk! Appartement Bahia Blanca met zeezicht (6 personen) is gelegen op 1 km wandelafstand en het nieuwe Appartement Helena (8 personen) op 2 km afstand van deze sfeervolle chiringuitos.

6. Playa de l’Ampolla in Moraira

Last but not least. Het grootste strand van Moraira maar toch erg knus, namelijk Playa de L’ Ampolla. Voor meer vertier is dit het geschikte strand. Je kan er ligbedden en parasols huren. Het strand is erg leuk en veilig voor kinderen, want er loopt een klein ondiep riviertje over het strand dat uitmondt in de zee. Zo kunnen de kleinste kinderen ook veilig spelen met water en zand. El Castillo Beach Bar bevindt zich op het strand met zicht op zee. Het restaurant biedt zelfservice: je bestelt je eten en drinken bij de bar, waarna je het drinken gelijk meekrijgt. Het eten is erg vlot klaar. Voor een heerlijke typische Spaanse sangria op het strand moet je zeker naar El Castillo. Appartement Casita Moraira (4 personen) en Beach apartment Marjaleta Moraira (2 personen)  liggen op 250 meter loopafstand. Verblijf je liever in een villa met privé zwembad? Villa Monica (6 personen) ligt op maar 15 minuten lopen van Playa de l’Ampolla. En vanaf Villa Lotus is het 900 meter wandelen naar dit hoofdstrand van Moraira.

Verken jij aankomende zomer deze beauty’s van stranden en maak je daar jouw perfecte (Instagram)verhaal? Tag ons dan met @casitatravel voor een repost. Ben je benieuwd welke vakantiehuizen aan de Costa Blanca Noord allemaal in de buurt van deze mooiste stranden liggen? Bekijk dan hier ons volledige villa- en appartementenaanbod.