Nerveus loop ik rond. Zou ik ook in de schmink moeten? Of heet dat visagie? Kom ik überhaupt in beeld? En hebben we nog ergens zo’n regisseursstoel of zie je dat alleen in films?

De spanning stijgt. Elk moment kan de filmploeg van RTL4, Vorst Media, hier op Lanzarote arriveren. Opnames voor het tv-programma Married at first Sight. Met Bas en Patrick die in Villa Leya hun honeymoon doorbrengen.

Ik werp een laatste blik in de luxe villa. Hangen de badjassen er netjes bij? Ruikt het lekker naar de zilte zee? Een hapje, een drankje en een welkomstbrief. Spannend.

Glamour

Ik geef het toe. Een beetje teleurgesteld ben ik wel als de glamoureuze filmset niet zoveel om het lijf heeft. Ik kan er geen smeuïge verhalen of kapsones van de BN’ers uithalen. De filmcrew bestaat uit zegge en schrijve twee mensen. Een filmer en een productiedame, een soort coach. Zorgvuldig geïnstrueerd. Bijvoorbeeld over hoe ze het stel aan de praat kan krijgen. Want ongemakkelijke stiltes zijn altijd vervelend, dat kost kijkers. Ze blijkt overbodig. Bas en Patrick hebben genoeg aan elkaar. Ze zijn verliefd. Klef, mag ik wel zeggen.

Een paradijselijk stekje

Villa Leya op Lanzarote, de vakantievilla van Casita Travel, was speciaal door RTL 4 uitverkoren. Een paradijselijk stekje voor de waaghalzen. Want dat zijn het natuurlijk wel. Zelf ben ik niet vies van een uitdaging, maar je aanstaande pas bij het altaar zien, dan trouwen en kijken of het werkt? Ik zou het niet durven. Maar Patrick en Bas lijken geknipt voor elkaar. Was de kus bij de ceremonie nog wat ongemakkelijk, nu kunnen ze niet meer van elkaar afblijven. Ik kijk maar weer eens de andere kant op.

Regeltante

Casita Travel vroeg mij als regeltante. Om vanuit Elite Villa Management ter plekke alles pico bello te organiseren. Dat hoef je mij maar een keer te vragen. Ik reserveerde de plaatselijke restaurantjes, de excursies in het programma en lichtte de lokale supermercado’s in. Onder andere met de vraag of we mochten filmen. Het viel me weer op hoe gastvrij die Spanjaarden zijn. Omdat ik niet van half werk houd, was ik de vier dagen dat Bas en Patrick er waren constant op mijn qui vive. Presta atención! Kloppen de tijden van het diner nog? Komen we op tijd bij de excursie? Loopt alles lekker gesmeerd?

Even was ik van mijn à propos, toen ik ze vanuit mijn kantoor voorbij zag knorren op een quad. Hadden we dat ook ingepland?

Zon en liefde

Het stel had de tijd van hun leven. Maar ja, wat wil je? Zon en liefde gaan goed samen. Een ander koppel vertoefde in het ijskoude Noorwegen. Ze haalden de eindstreep niet. Ik denk zomaar dat de kou ook niet echt helpt. Maar met een cocktail op je terras, uitkijkend op het eiland Fuerteventura, dat wil wel. Ook de luxe van de villa viel in goede aarde. Als horecamannen hoefden ze niet per se te koken om van de keukenapparatuur te genieten. De ruimte, drie slaapkamers en drie badkamers. Het bekoorde hen zeer.

Waaghalzerij

Nu, enkele maanden later, ben ik bloednieuwsgierig hoe het Bas en Patrick vergaat. Stiekem hoop ik dat ze elkaars grote liefde zijn en blijven of weer worden. Ik had een klik met die twee. En zij met mij. De belofte is om na een jaar Villa Leya opnieuw te bezoeken. Het blijft natuurlijk waaghalzerij, wat die twee doen. Een ding weet ik zeker: aan de locatie, de zon en sfeer heeft het in ieder geval niet gelegen. Zoals ik al zei: zon en liefde gaan goed samen.

Eind november 2017 ontving Suzanne, lokaal vertegenwoordigster van Casita Travel op het eiland Lanzarote, Bas en Patrick voor het programma Married at first Sight. Vorst Media verzorgde de filmopnames. De mooie villa’s van Suzanne zijn al jaren favoriet bij de klanten van Casita Travel. Kijk hier voor alle huizen op Lanzarote.

Casita Travel is een reisorganisatie in Apeldoorn, gespecialiseerd in luxe vakantiewoningen, casita’s, finca’s en villa’s op bijzondere locaties. De unieke reisbeleving, het gevoel van vrijheid en optimale gastvrijheid zorgen voor herinneringen om in te lijsten.