Redacteur van deze blog is Joyce die samen met haar man Stephan in het witte kunstenaarsdorp Altea woont. Joyce en Stephan maken deel uit van het Casita Travel team in Spanje dat zorgt voor een optimale vakantiebeleving van onze gasten.

Het zal niemand verbazen dat Altea mijn favoriete badplaats in Spanje is. Voordat we hier kwamen wonen reisden we al jaren naar deze mooie plek vanwege het complete gevoel dat Altea biedt. Altea ligt aan de Costa Blanca Noord in de provincie Alicante en op zo’n 10 km afstand van het drukke Benidorm. Maar Altea is anders. Het heeft een gemoedelijke sfeer en een unieke uitstraling. Dit witte dorp aan de Middellandse zee heeft een 6 km lange kustlijn met prachtige kiezelstanden, zandstranden, baaien, helderblauwe zee en een vernieuwde boulevard met fijne restaurants, bars en winkels. En niet onbelangrijk: de zon schijnt hier 300 dagen per jaar, wat een verblijf het hele jaar door aangenaam maakt.

Altea vanaf de zee

De ‘’oude stad’’, ook wel Casco Antiguo genoemd, is prachtig gelegen op een heuvel aan de voet van de Sierra de Bérnia.

Het is een onaangetast plaatsje met witte huisjes, oude geplaveide straatjes, gezellige (verborgen) pleintjes, bloemen, restaurants, bars, smalle straatjes en een uitzicht om nooit meer te vergeten. Het herkenningspunt is de blauwe koepel van de kerk Nuestra Señora del Consuelo, die echt boven alles uitsteekt, wat prachtig is om te zien als de zon op de blauwe dakpannen schijnt. En ga zeker even naar binnen als je van kerken houdt. Het is een stukje wandelen en veel trappen, maar het is meer dan de moeite waard.

Casco Antiguo
Casco Antiguo

5 restaurant tips van Joyce

Altea heeft ontelbaar veel fijne restaurants. Van authentieke tapasbars en toegankelijke restaurants tot moderne loungeplekken en luxe etablissementen voor de echte fijnproevers. Dit zijn mijn 5 favoriete restaurants:

1. Restaurant Oustau de Altea, Carrer Major 5, Altea, (in het ‘’oude centrum’’)

Mijn favoriet! Frans restaurant, in een smal straatje zit je hier romantisch, zeer goed restaurant (Michelin 2021). Je kunt binnen zitten, op het buitenterras of in één van de patio’s, alle ruimtes zijn zeer sfeervol ingericht met planten, bomen en bloemen en mooie gedekte tafels. Wel even reserveren, het is erg populair.

2. Restaurant L’Olleta, partida la Olla, 25, Villa Gadea Urbanizacion, 03590

Het uitzicht over zee is prachtig, heel mooie locatie en zeer sfeervol ingericht. Vooral in de avond met de lampjes die tussen de palmbomen hangen, en de maan die op de zee schittert. Mediterraans restaurant met zowel binnen als buiten zitplaatsen.

3. Chiringuito El Cranc, Playa de la Olla, Altea

Eten op het strand! Deze locatie is op en top vakantie. Spaanse keuken, vis en zeevruchten, je kunt hier terecht voor de lunch of avond eten of alleen een drankje kan natuurlijk ook.

4. La Cena by Nola, partida del Mediterraneo 20, Altea

Zomers, comfortabel en relaxte sfeer. Dat pas bij dit restaurant. De inrichting is erg sfeervol, Ibiza Style! Mediterraans restaurant met een mooie ligging aan de boulevard van Altea!

Restaurant La Cena by Nola

5. Xef Pirata, Carrer de l’Angel 22, Altea (‘’oude centrum’’)

Heerlijke tapas in een informele omgeving. Een knus en kleinschalig, typisch Spaans restaurant. Lokale keuken, Mediterraans, Spaans.

Xef Pirata

Slapen in vakantiehuizen

Heb je nog geen verblijf geboekt in Altea? Bekijk dan Appartement Bahia Blanca op onze website. Een absolute voltreffer qua unieke ligging pal aan zee met prachtig zeezicht, comfort en sfeer.

Appartement Bahia Blanca

Op zoek naar een verblijf in de buurt van Altea? Bekijk ons aanbod aan de Costa Blanca Noord hier. De mooiste villa’s, vakantiehuizen, finca’s en appartementen kun je hier vinden. Ga je met je gezin, met de gehele familie of lekker met z’n tweetjes? Er is voor ieder wat wils.

Voor (toekomstige) huiseigenaren aan de Costa Blanca
Ben je een huiseigenaar of ben je voornemens een woning te kopen? Vanuit ons kantoor in Benitachell aan de Costa Blanca bieden wij een uitstekende dienstverlening aan huiseigenaren in de hele regio, dus ook voor woningbeheer en property services in Altea. In geval van vakantieverhuur of bij uitsluitend eigen gebruik: wij ontfermen ons over je woning alsof het ons eigen huis is. Bekijk onze website www.casitapropertyservices.com en neem gerust contact op met ons voor meer informatie via info@casitapropertyservices.com of telefoonnummer: +31 655 187 304 / +34 634 074 249

Boulevard van Altea
Playa del Cap Negret