Belangrijke informatie: FCS formulier invullen voor vertrek naar Spanje

Alle reizigers die Spanje binnenkomen moeten een verplicht formulier invullen dat vanaf nu digitaal ingevuld moet worden voordat je op reis gaat.

De Spaanse overheid heeft online een document geplaatst dat ingevuld moet worden vóórdat je naar Spanje reist. Dat formulier heeft de naam FCS-Form gekregen en is via de website van Spain Travel Health in te vullen waarna je een e-mail ontvangt met daarin de QR-code die je daarna kunt uitprinten of op kunt slaan op je mobiel (zie onderaan voor meer informatie).

Er is ook een smartphone app genaamd SPTH te downloaden via de Google Play en iOS App Store waardoor je alle informatie op je mobiel kunt opslaan.

Nadat je het formulier op de website van Spain Travel Health of via de smartphone app hebt ingevuld en digitaal ondertekend wordt er een QR Health Code aangemaakt die na aankomst in Spanje gescand wordt door de medewerkers van Sanidad Exterior of ander personeel dat controleert.

Dit is hoe het werkt:
Voor je reis naar Spanje: Maak een FCS-formulier aan: Zodra je de details van je vlucht hebt, kun je het FCS-formulier maken en invullen. Je kunt beginnen met het invullen wanneer je wilt en later doorgaan op elk gewenst moment dankzij de unieke code die je via je e-mail ontvangt.

Verkrijg jouw QR-code: 
Vanaf 2 dagen voor vertrek kun je de gezondheidsvragen op dit formulier beantwoorden en de QR-code verkrijgen die bij jouw reis hoort. Je ontvangt een document in pdf-formaat met de QR-code in jouw e-mail, of rechtstreeks op je mobiel als je het FCS-formulier maakt en invult met behulp van de mobiele SpTH-applicatie, te downloaden van deze website of van de downloadsites van de applicatie voor Android en Apple telefoons.

Op de luchthaven: 
Je moet de QR-code van jouw reis laten zien op je mobiel, noodzakelijk bij de door de Spaanse gezondheidsautoriteiten opgestelde gezondheidscontrole. Indien nodig kan bij aankomst een medische evaluatie worden uitgevoerd.

Tijdens het verblijf in Spanje: 
Volg de preventiemaatregelen tegen COVID-19 aanbevolen door de gezondheidsautoriteiten in Spanje.

Klik hier voor een video met uitleg.

Bij vragen verwijzen we je door naar https://www.spth.gob.es/

Heb je alles ingevuld en wil je je QR code ophalen, vul dan hier je paspoort/ID nummer en e-mail in: https://www.spth.gob.es/recoverqr

Bericht van de Spaanse overheid:

If you have any problems using this service, please send an email to spth@sanidad.gob.es with a screenshot of the error message. Please also indicate in the email subject if you are using the web service or the mobile application