Richtlijnen pakketreizen
Op speciaal verzoek boeken wij als extra service vliegtickets voor onze klanten. Een ticketfee is in dat geval van toepassing. Indien u twee reisonderdelen heeft geboekt, bijvoorbeeld een vliegticket en een accommodatie dan valt dit onder de rechten van een zogenaamde pakketreis. Voor meer informatie over pakketreizen in tijden van corona, zie de link van ACM consuwijzer: https://www.consuwijzer.nl/corona/uw-reisrechten-bij-pakketreis-tijdens-corona

Betaalwijze

Wanneer ontvang ik mijn reserveringsbevestiging?
Indien de reservering akkoord is gegeven ontvangt u van ons de bevestiging in pdf per e-mail.

Wanneer moet ik mijn reissom voldoen?
Bij het totstandkomen van de overeenkomst dient een aanbetaling te worden voldaan dat gelijk is aan 30% van de totale overeengekomen reissom. Het restant van de reissom moet uiterlijk acht weken voor de dag van vertrek in het bezit zijn van Casita Travel. Indien de overeenkomst binnen acht weken voor de dag van vertrek tot stand komt, moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Ik wil binnen 7 dagen vertrekken, is dit mogelijk?
Het is mogelijk om binnen 7 dagen te vertrekken.

Op welk rekeningnummer kan ik mijn reissom overmaken? 
Bankgegevens: Casita Travel, Rabobank te Apeldoorn Rekeningnummer: NL91 RABO 0160 1593 85.

Accommodaties

Wat is bij de prijs inbegrepen?
Het aantal geboekte nachten op basis van logies of logies&ontbijt (zie hiervoor de beschrijving). De gepubliceerde prijzen zijn inclusief reserveringskosten, calamiteitenfonds en SGR. Kosten ter plaatse te betalen zijn soms verplicht zoals bedlinnen en schoonmaakkosten. U ziet de uitsplitsing hiervan wanneer u een selectie voor een huis heeft gemaakt en op het i-tje klikt.

De casita’s en villa’s zijn bijna allemaal op basis van logies.

Wat houdt logies in?
Logies betekent dat alleen de overnachting is inbegrepen bij de prijs.

Kinderen

Is er een babybedje aanwezig in de accommodatie?
In elke vakantiewoning is een babybedje aanwezig of wij kunnen een babybedje laten plaatsen. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht. Gelieve bij boeking aan te geven of u een babybedje wilt reserveren.

Routebeschrijving

Wanneer ontvang ik de routebeschrijving en het adres van mijn vakantiehuis?
Alle informatie die u nodig heeft voor uw vertrek naar uw vakantiehuis ontvangt u ca. 2 weken voor vertrek. Indien u binnen 1 week na boeking vertrekt ontvangt u dit zo spoedig mogelijk. In beide gevallen geldt dat de volledige betaling in ons bezit dient te zijn.

Verzekeringen

Zijn de tarieven bij Casita Travel inclusief reisverzekering?
De prijzen van Casita Travel zijn exclusief reisverzekering en annuleringsverzekering. Wij raden u wel aan deze verzekeringen af te sluiten.

Vluchten

Vanaf welke luchthavens en met welke luchtvaartmaatschappijen kan er worden gevlogen naar jullie bestemmingen?
U kunt vertrekken vanaf de luchthaven Schiphol in Amsterdam, maar dus ook vanaf vliegveld Eindhoven, Rotterdam, Maastricht en Eelde. In Duitsland kunt u vanaf de luchthaven van Düsseldorf met o.a. de luchtvaartmaatschappijen Condor, Air-Berlin en Tui-Fly vertrekken. In België wordt vanaf de luchthavens van Brussel, Antwerpen en Oostende gevlogen met o.a. de luchtvaartmaatschappij Jet Air Fly. Het aanbod van de luchthavens en luchtvaartmaatschappijen verschilt per bestemming. U dient zelf zorg te dragen voor het reserveren van uw vliegtickets tenzij u ons verzoekt deze voor u te reserveren. Een ticketfee is in dat geval van toepassing.

Hoeveel vloeistof mag ik maximaal meenemen in mijn handbagage?
Voor het meenemen van vloeistof zijn strenge regels. U mag maximaal 100 milliliter per verpakking meenemen. Deze verpakkingen moet u in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak doen. In deze plastic zak mag maximaal 1 liter vloeistof zitten en per persoon mag u maximaal 1 plastic zak meenemen. Onder vloeistof valt:

  • Water, (alcoholische) drankjes, siroop en soep
  • Parfum
  • Gels, cremes, lotions en spuitbussen
  • Toiletartikelen: tandpasta, deodorant (incl. roller), lipgloss, scheerschuim, vloeibare make-up en mascara.

Tot wanneer kan ik reizen bij een zwangerschap?
Bij een zwangerschap zonder complicaties is het toegestaan om tot de 36e week te vliegen. Na de 36e week mag u niet meer vliegen. Bij een zwangerschap van een meerling zonder complicaties is het toegestaan om tot de 34e week te vliegen. Na de 34e week mag u niet meer vliegen. Een doktersverklaring heeft u bij een aantal vliegtuigmaatschappijen nodig, maar meestal is het toegestaan om zonder doktersverklaring te vliegen. Neemt u voor de zekerheid zelf contact op met de luchtvaartmaatschappij.

Zekerheden

Casita Travel is aangesloten bij SGR voor uw financiële zekerheid
Wij zijn aangesloten bij de SGR. De SGR heeft per 1 februari 2021 haar deelnemers verplicht een zogenaamde publieksbijdrage (voor klanten) in rekening te brengen. Voor boekingen van een losse accommodatie (villa, vakantiehuis, appartement, kamer of tent) bedraagt deze bijdrage € 10,- per boeking bij een reissom vanaf € 150,- per persoon. Deze verplichte SGR bijdrage zie je terug bij de uitsplitsing van je reissom op onze website en op de factuur. Deze bijdrage van € 10,- is éénmalig, dus als je bij ons 2 of meer vakantiehuizen tegelijk boekt voldoe je altijd maar een keer de € 10,- SGR bijdrage. Boek je meerdere reisonderdelen, bijvoorbeeld een accommodatie en een vlucht en/of een huurauto dan dien je een bijdrage van € 5,- per persoon te voldoen. In geval van een annulering door de klant of door Casita Travel blijft de SGR bijdrage verschuldigd. Deze is niet restitueerbaar.

Casita Travel is aangesloten bij ANVR
Casita Travel is aangesloten bij ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. Het aanbod op deze website wordt aangeboden onder het beding dat de ANVR-Consumentenvoorwaarden (Deel A -Reisvoorwaarden- of Deel B-Boekingsvoorwaarden-) van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Klik hier voor het lezen en opslaan van de ANVR-Consumentenvoorwaarden en overige belangrijke informatie. Zodra u uw boeking bevestigt, betekent dit dat u kennis heeft genomen van de toepasselijke ANVR-Consumentenvoorwaarden (Deel A -Reisvoorwaarden- of Deel B –Boekingsvoorwaarden-) en overige informatie, en daarmee akkoord gaat. Casita Travel staat ingeschreven onder (ANVR) nummer 5711 Zie: www.anvr.nl

Casita Travel is aangesloten bij Calamiteitenfonds
Ons bedrijf is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: – (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; – de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Bij boeking voldoet u een bijdrage van € 2,50 per 9 deelnemers. Zie: www.calamiteitenfonds.nl

Heeft u nog vragen?
Indien u nog vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met Casita Travel.

Casita Travel, kantooradres:
Regentesselaan 8, 7316 AC Apeldoorn
Tel: +31(0) 55-3562339 ( maandag t/m zaterdag van 09.00 - tot 17.00 uur)
E-mail: info@casitatravel.nl
Casita Travel is onderdeel van The Travel Company Direct met kvk nr. 390.73.544 

Bankgegevens: Rabobank te Apeldoorn
Rekeningnummer: NL91 RABO 0160 1593 85