Huur onder begeleiding van een Nederlandse gids een fiets en ontdek Valencia al fietsend. U komt hiermee op plaatsen waar je normaal gesproken niet zo snel zal komen. Gek genoeg is het historisch centrum niet de belangrijkste bezienswaardigheid, maar is dit de droog gelegde rivierbedding van Turia. Vandaag de dag wordt dit park gebruikt als ontmoetingsplek voor de inwoners van Valencia.

 Een dagje luieren aan het strand, vanaf de haven van Valencia loopt een boulevard langs het strand. Een boulevard met restaurants en bars die onder andere paella’s (rijstschotel met vis/vlees/groenten), mariscos (zeevruchten), maar ook tapas en andere culinaire lekkernijen aanbieden.

Valencia heeft drie stadstranden, La Malvarrosa, Las Arenas en Patacona.

Maar wanneer je meer van rustiekere stranden houdt, is het een goede optie om meer zuidelijk van Valencia naar het strand te gaan. Rondom het natuurpark Albufera vind je een aantal natuurstranden met duinpartijen. Deze zijn goed te bereiken per fiets. Vanaf het aquarium l’Oceanografico gaat er een rechtstreeks fietspad naar deze stranden.

Top 10 belangrijkste bezienswaardigheden:

  • Ciudad de las Artes y las Cientas ; De stad van kunst en wetenschap. Een cultureel gebouw ontworden door Calastrava en is gelegen in de droog gelegde rivier Turia.
  • Kathedraal van Valencia; De Catedral Santa María ( La Seu) is de kathedraal in het oude stadscentrum. Naast de kathedraal van Valencia aan het plein Plaza de la Virgen ligt El Miguelete, de karateristieke klokkentoren van de Spaanse stad.
  • Mercado Cetral;  Overdekte versmarkt in het oude centrum
  • Park 'Jardines de Turia'; Het 9 kilometerlange park Jardín del Turia  is aangelegd in de drooggelegde Turia-rivier en de tuinen zijn een belangrijk recreatiegebied van de stad Valencia. Het park is voorzien van speeltuinen, prachtige fonteinen, vijvers en sportvelden.
  • L'Oceanogràfic; Is één van de modernste en tevens het  grootste zeeaquarium van Europa, een hoogtepunt voor jond en oud.
  • Torres de Serranos ; In dit prachtige 18e eeuws paleis van de markies, is een museum gevestigt. Mooie Rocco-style achtige ingerichte kamers en een mooie gevel.
  • Plaza del la Virgen; Dit is een levendig plein in de historische en Valenciaanse wijk 'El Carmen' in de buurt van de Kathedraal. Dit plein is een gezellige ontmoetingsplek met z'n vele terassen.
  • La Lonja de la Seda ; 15e eeuws zijbeurs in historisch stadscenbtrum.Het gebouw is zo wel van binnen als van buiten een bezienswaardigheid.
  • Marina Beach Club ; is de hotspot van Valencia. Loungen, zonnen en lekker eten, alles komt hier samen. gedurende het seizoen, veel clubmuziek en verschillende dj's.
  • Historiche wijk "Barrio del Carmen"; Is de oude historische volkswijk van Valencia. Al wandelend door het oude centrum komt u langs o.a. de kathedraal, de oude stadspoorten en bezoekt u deze wijk 'El Carme' vanzelf.

Hoe Valencia te bereiken:

Vanuit Moraira of Jávea kunt u heel makkelijk naar Valencia. Met de auto rijdt u met een uurtje over de A-7 naar Valencia. Maar met de trein is het helemaal ontspannen. Geniet onderweg van de vele sinaasappel plantages en het landschap. Parkeer u auto naar Xeraco en neem vanaf daar de trein. U stapt midden in Valencia uit.