Vragen?

Klik op een van de onderstaande onderwerpen voor de veel gestelde vragen:

Autohuur

Met welke autoverhuurmaatschappijen werkt Casita Travel samen? Op de Canarische Eilanden werkt Casita Travel samen met Cicar AutoRent. Naast bovengenoemde autoverhuurbedrijven heeft Casita Travel een samenwerkingsverband met Sunny Cars in Nederland.

Ik wil graag een grotere auto, kan dat?
Standaard ontvangt u, indien een auto is inbegrepen in de prijs, een auto uit de categorie A. Het is mogelijk om een grotere auto te reserveren. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht. Indien u een grotere auto wilt reserveren dan dient u dat bij de reservering door te geven in het boekingsformulier. Wij informeren u vervolgens z.s.m. over de toeslagen.

Ik wil graag een kinderzitje in de auto. Zitten hier extra kosten aan vast?
Bij de autoverhuurmaatschappij Cicar op de Canarische Eilanden is het mogelijk om een kinderzitje of zitverhoger gratis te reserveren.  Op de overige bestemmingen is de prijs van een kinderzitje op aanvraag. Wij vragen u vriendelijk om het bij de reservering door te geven indien u een kinderzitje/zitverhoger nodig heeft.

Hoe oud moet ik zijn om een auto te huren?
Meestal dient u minstens 21 jaar te zijn en minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs. Voor de exacte voorwaarden checkt u de voorwaarden bij uw accommodatie/autohuur. Bij Cicar AutoRent heeft u bijvoorbeeld minimaal 2 jaar rijervaring nodig. Indien u niet zeker bent of u een huurauto mag rijden, vraagt u ons dan naar de voorwaarden en uitleg.

Wat is inclusief bij de prijs van de auto?
U kunt dit bij de voorwaarden lezen.

Wat is exclusief bij de prijs van de auto?
De onderkant van de auto is nooit verzekerd. Wij raden u aan om rustig te rijden over de onverharde wegen. Voor overige informatie over wat exclusief is verwijzen wij u naar de voorwaarden van de autoverhuurmaatschappij.

Moet er borg worden betaald voor de auto?
Bij de autohuur van Cicar ( Canarische Eilanden) hoeft u geen borg te betalen. Bij de andere bestemmingen is een creditcard op naam van de hoofdboeker verplicht.

Moet ik een creditcard laten zien bij de huur van de auto?
Bij de autohuur van Cicar ( Canarische Eilanden) heeft u geen creditcard nodig. Bij de andere bestemmingen is een creditcard verplicht, op naam van de hoofdboeker.
Terug naar boven

Betaalwijze

Wanneer ontvang ik mijn factuur?
Indien de reservering akkoord is gegeven ontvangt u van ons de factuur/ boekingsbevestiging in pdf per e-mail. De informatie die wij nodig hebben om de factuur/ boekingsbevestiging te maken zijn:

  • De volledige voor- en achternamen precies zoals in paspoort en/of identiteitskaart vermeld staat (bij getrouwde vrouwen ook de meisjesnaam)
  • De geboortedata
  • Geslacht
  • Het adres van de hoofdboeker
  • Telefoonnummer thuis en mobiel telefoonnummer dat meegaat op reis
  • Een thuisblijverstelefoonnummer van een familielid of kennis in Nederland/België

Wanneer moet ik mijn reissom voldoen?
Na reservering ontvangt u de bevestiging met daarop vermeld de betalingsvoorwaarden. Een boeking zonder vluchtreserveringen: de aanbetaling van 50% dient u per omgaande te voldoen. Het restbedrag à 50 % dient u uiterlijk 8 weken voor vertrek te hebben voldaan. Indien u 8 weken voor vertrek uw vakantie reserveert, dient u het totale bedrag in één keer en per omgaande over te maken.

Een boeking inclusief vluchtreserveringen:  indien vluchten onderdeel uitmaken van de reis dient u per omgaande zowel de vlucht volledig te voldoen alsmede 50% van de overige reisonderdelen. Het restbedrag à 50 % dient u uiterlijk 8 weken voor vertrek te hebben voldaan. Indien u 8 weken voor vertrek uw vakantie reserveert, dient u het totale bedrag in één keer over te maken.

Ik wil binnen 10 dagen vertrekken, is dit mogelijk?
Het is mogelijk om binnen 10 dagen te vertrekken. Hierbij geeft Casita Travel zelf aan hoe u de reisbescheiden ontvangt en hoe de betaling tot stand zal komen.

Op welk rekeningnummer kan ik mijn reissom overmaken? Bankgegevens: Casita Travel, Rabobank te Apeldoorn Rekeningnummer: 16.01.59.385 Vermeld u hierbij altijd uw boekingsnummer (tevens factuurnummer) van de reis.
Terug naar boven

Accommodaties

Wat is allemaal bij de prijs inbegrepen?
Het aantal geboekte nachten op basis van logies of logies&ontbijt ( zie hiervoor de beschrijving), (indien van toepassing) de huurauto categorie A (zie de accommodatiebeschrijving) en de reisbescheiden. De reisbescheiden bestaan uit de vouchers van de vakantiewoning en de autoverhuur en een routebeschrijving. Indien u vliegtickets heeft gereserveerd via Casita Travel worden deze met de reisbescheiden meegestuurd. Steeds vaker maken luchtvaartmaatschappijen gebruik van e-tickets. U ontvangt in dit geval alle benodigde informatie om zelf online in te checken. Reserveringskosten zijn niet inclusief. Casita Travel hanteert € 35,- reserveringskosten voor een reservering van een accommodatie met of zonder huurauto. Voor vluchten gelden andere voorwaarden. Uw reisbescheiden worden per e-mail 2 weken voor uw vakantie naar u toe gestuurd.

De casita’s en villa’s zijn bijna allemaal op basis van logies.

Wat houdt logies in?
Logies betekent dat alleen de overnachting is inbegrepen bij de prijs.

Is er een babybedje aanwezig in de accommodatie?
Canarische Eilanden: in elke casita is een babybedje aanwezig. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht. Gelieve bij boeking aan te geven of u een babybedje wilt reserveren.
Overige bestemmingen: indien er geen babybedje beschreven staat bij de accommodatiebeschrijving, wil het niet zeggen dat wij het niet kunnen organiseren. Vraagt u het ons als u een babybedje nodig heeft. Wij doen ons best het voor u te organiseren. Eventuele extra kosten op aanvraag.
Terug naar boven

Kinderen

Ik wil graag een kinderzitje in de auto. Zitten hier extra kosten aan vast?
Indien uw kind kleiner is dan 1.35 m dient u een kinderzitje of zitverhoger te gebruiken. Bij elke autoverhuurmaatschapij is het mogelijk om een kinderzitje of zitverhoger te reserveren. Soms is een kinderzitje gratis en soms worden kosten in rekening gebracht door de autoverhuurmaatschappij. Wij vragen u vriendelijk om bij de reservering door te geven als een kinderzitje/zitverhoger nodig is.

Is er een babybedje aanwezig in mijn vakantiehuis?
Canarische Eilanden: in elke casita is een babybedje aanwezig. Hiervoor worden vaak extra kosten in rekening gebracht. Gelieve bij boeking aan te geven of u een babybedje wilt reserveren. Overige bestemmingen: indien er geen babybedje beschreven staat bij de accommodatiebeschrijving, wil het niet zeggen dat wij het niet kunnen organiseren. Vraagt u het ons als u een babybedje nodig heeft. Wij doen ons best het voor u te organiseren. Eventuele extra kosten op aanvraag.

Wat zijn de tarieven voor vliegtickets voor baby’s en kinderen?
Het tarief voor baby’s (t/m 23 maanden) is ongeveer € 20,- voor een enkele vliegreis. Het tarief voor kinderen vanaf 2 jaar is vaak hetzelfde als het volwassenen tarief. Echter kan dit verschillen per luchtvaartmaatschappij. Je baby mag vanaf 7 dagen na de geboorte reizen met het vliegtuig. Per volwassene mag je met maximaal 2 baby’s reizen. Je reist dan met 1 baby op de schoot (ca €20,- per enkele reis) en voor 1 baby reserveer je een eigen stoel (hetzelfde tarief als voor een volwassene).

Hoeveel bagage is maximaal toegestaan voor baby’s en kinderen?
Tegenwoordig hanteert iedere luchtvaartmaatschappij eigen voorwaarden en tarieven op het gebied van bagage. Wij informeren u graag op individuele basis.

Vanaf welke dag mag een pasgeboren baby vliegen?
Een pasgeboren baby mag vanaf 7 dagen vliegen indien er geen complicaties zijn geweest tijdens de bevalling. Hierbij moet de volwassene 16 jaar of ouder zijn en per volwassene mag maximaal 1 baby vliegen. De baby krijgt geen eigen stoel, maar kan op de schoot van de volwassene worden vervoerd.
Terug naar boven

Reisbescheiden

Wat houdt de reisbescheiden in?
De reisbescheiden bestaan uit uw accommodatievouchers, eventuele huurautovouchers en de routebeschrijving naar uw vakantieadres. Indien u vliegtickets heeft gereserveerd via Casita Travel worden deze met de reisbescheiden per e-mail meegestuurd.

Wanneer ontvang ik de reisbescheiden?
De reisbescheiden ontvangt u ca. 2 weken voor vertrek. Indien u binnen een week vertrekt, ontvangt u de reisbescheiden na uw volledige betaling.
Terug naar boven

Reisdocumenten

Welk reisdocument heb ik nodig om naar de Canarische Eilanden, het vasteland van Spanje, Griekenland, Portugal of Madeira op vakantie te gaan?
Naar al deze bestemmingen kunt u reizen met zowel uw identiteitskaart (ID) als met uw paspoort. Deze ID of paspoort heeft een geldigheidsdatum van 5 jaar. Indien uw paspoort of ID is verlopen kan u niet reserveren bij Casita Travel. Houdt u uw paspoort of ID wel altijd gereed op de luchthaven zodat, als er naar gevraagd wordt, u zich kunt identificeren.

Ik ben mijn paspoort kwijt geraakt in het buitenland, wat moet ik doen? Indien u uw paspoort in het buitenland heeft kwijt geraakt kunt u bij de ambassade of het consulaat een nieuw paspoort of een tijdelijk reisdocument aanvragen. U bent niet verplicht om aangifte te doen bij de plaatselijke politie, maar het is wel aan te raden in verband met een eventuele claim bij de verzekeraar. Casita Travel is niet aansprakelijk voor diefstal of verlies van documenten.
Terug naar boven

Verzekeringen

Zijn de tarieven inclusief annuleringsverzekering? De tarieven van Casita Travel zijn niet inclusief annuleringsverzekering. Wij raden u aan om wel een annuleringsverzekering af te sluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij de Europeesche Verzekeringen.

Zijn de tarieven bij Casita Travel inclusief reisverzekering?
De prijzen van Casita Travel zijn niet inclusief reisverzekering. Wij raden u aan om wel een reisverzekering af te sluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij de Europeesche Verzekeringen.
Terug naar boven

Vluchten

Vanaf welke luchthavens en met welke luchtvaartmaatschappijen kan worden gevlogen?
Casita Travel kan uw vluchten reserveren vanaf alle mogelijke luchthavens en met de luchtvaartmaatschappij die uw voorkeur heeft. U kunt vertrekken vanaf de luchthaven Schiphol in Amsterdam, maar dus ook vanaf vliegveld Eindhoven, Rotterdam, Maastricht en Eelde. In Duitsland kunt u vanaf de luchthaven van Düsseldorf met o.a. de luchtvaartmaatschappijen Condor, Air-Berlin en Tui-Fly vertrekken. In België wordt vanaf de luchthavens van Brussel, Antwerpen en Oostende gevlogen met o.a. de luchtvaartmaatschappijen Thomas Cook en Jet Air Fly. Het aanbod van de luchthavens en luchtvaartmaatschappijen verschilt per bestemming.

Ontvang ik vliegtickets?
Tegenwoordig ontvangt u geen papieren tickets meer. Met het reserveringsnummer van de airline en uw naam kunt u (online) inchecken. Aan de incheckbalie kunt u vaak gewoon terecht met uw paspoort. Wij zorgen er altijd voor dat u de juiste informatie heeft om te kunnen inchecken op de betreffende luchthaven. Mocht u een vlucht met Ryan Air hebben geboekt, dan dient u voor vertrek altijd online in te checken en de boardingpassen uit te printen op A-4 papier.

Hoeveel bagage mag ik maximaal meenemen?
Dit is afhankelijk van de door u geboekte vluchten. Informeert u naar de voorwaarden die voor u van toepassing zijn.

Hoeveel vloeistof mag ik maximaal meenemen in mijn handbagage?
Voor het meenemen van vloeistof zijn strenge regels. U mag maximaal 100 milliliter per verpakking meenemen. Deze verpakkingen moet u in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak doen. In deze plastic zak mag maximaal 1 liter vloeistof zitten en per persoon mag u maximaal 1 plastic zak meenemen. Onder vloeistof valt:

  • Water, (alcoholische) drankjes, siroop en soep
  • Parfum
  • Gels, cremes, lotions en spuitbussen
  • Toiletartikelen: tandpasta, deodorant (incl. roller), lipgloss, scheerschuim, vloeibare make-up en mascara.

Wat zijn de tarieven voor vliegtickets voor baby’s en kinderen?
Het tarief voor Baby’s (vanaf 7 dagen t/m 23 maanden) is ongeveer € 20,- voor een enkele reis per vliegtuig. Het tarief voor kinderen vanaf 2 jaar is hetzelfde bedrag als de volwassenen. Ook als uw kind tijdens de reis 2 jaar wordt geldt het tarief van de volwassenen voor dit kind.

Tot wanneer kan ik reizen met een zwangerschap?
Bij een zwangerschap zonder complicaties is het toegestaan om tot de 36e week te vliegen. Na de 36e week mag u niet meer vliegen. Bij een zwangerschap van een meerling zonder complicaties is het toegestaan om tot de 34e week te vliegen. Na de 34e week mag u niet meer vliegen. Een doktersverklaring heeft u bij een aantal vliegtuigmaatschappijen nodig, maar meestal is het toegestaan om zonder doktersverklaring te vliegen.
Terug naar boven

Zekerheden

Casita Travel is aangesloten bij GGTO-voor uw financiële zekerheid
Wij zijn aangesloten bij GGTO. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de gepubliceerde reizen onder de garantie van GGTO. De GGTO-garantie houdt in dat u ervan verzekerd bent dat u uw vooruitbetaalde reisgeld terugontvangt, indien Casita Travel door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor uw terugreis.

Casita Travel is aangesloten bij ANVR
Ons bedrijf is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Consumentenvoorwaarden (Deel A -Reisvoorwaarden- of Deel B-Boekingsvoorwaarden-) van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Klik hier voor het lezen en opslaan van de ANVR-Consumentenvoorwaarden en overige belangrijke informatie. Op het boekingsformulier dient u aan te vinken dat u kennis hebt genomen van de toepasselijke ANVR-Consumentenvoorwaarden (Deel A -Reisvoorwaarden- of Deel B –Boekingsvoorwaarden-) en overige informatie, en daarmee akkoord gaat. Casita Travel staat ingeschreven onder (ANVR) nummer 4915 Zie: www.anvr.nl/

Casita Travel is aangesloten bij Calamiteitenfonds
Ons bedrijf is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: – (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; – de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Zie: www.calamiteitenfonds.nl

Terug naar boven

Heeft u nog vragen?
Indien u nog vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met Casita Travel.

Casita Travel, kantoor/bezoekadres:
Roggestraat 111,  7311 CC Apeldoorn
Tel: (0)55-3562339
E-mail: info@casitatravel.nl
(Kamer van koophandel: 27249498)

Bankgegevens: Rabobank te Apeldoorn
Rekeningnummer: NL91 RABO 0160 1593 85

Terug naar boven