Reisinformatie La Palma

Terug naar zoekresultaten

Reisbescheiden

Bij uw reisbescheiden ontvangt u uw accommodatievouchers, een routebeschrijving en informatie over uw vluchten (indien geboekt door Casita Travel) en huurauto.

Autoverhuur

Alle accommodaties inclusief een huurauto De accommodaties liggen afgelegen en daarom is een comfortabele (huur)auto geen overbodig luxe. Zo bent u eigen baas over uw vakantie tijd en kunt u op uw gemak de verscheidenheid aan landschappen, de verschillende dorpen met hun karakteristieke centra en de afgelegen strandjes bezoeken. Veilige wegen De wegen op La Palma zijn goed en veilig. Alle doorgaande wegen zijn geasfalteerd. Onverharde wegen zult u nauwelijks tegenkomen. Mocht u op een stuk onverharde weg rijden, rij dan niet te hard; de onderkant van uw huurauto is namelijk nooit verzekerd. Op La Palma staat een grote sterrenwacht. Daarom zijn de buitenwegen ’s avonds nauwelijks verlicht! Houd hier rekening mee als u laat op de avond nog met de auto wilt rijden. Autohuurmaatschappij Cicar Casita Travel werkt al jaren samen met Cicar Autorent. Voor deze autoverhuurmaatschappij is gekozen vanwege de zeer goede service, de goede prijzen en de uitstekende staat van de huurauto. Cicar Autorent heeft in meerdere dorpen op het eiland een service kantoor. Na aankomst op de luchthaven, meldt u zich bij de autoverhuurbalie Cicar Autorent in de aankomsthal van de luchthaven. Na ondertekening van het huurcontract ontvangt u de autosleutel. Tarieven en overige categorieën De verhuurprijzen van de accommodaties zijn inclusief een auto van het type categorie A. Dit is een Opel Corsa 1.2, Ford Ka of vergelijkbaar. Deze auto´s zijn 3 deurs. Heeft u liever de beschikking over een grotere auto, een automaat, een cabriolet of een 4X4? Geeft u dit dan door bij de reservering. Casita Travel maakt graag voor u een passende offerte. Hieronder kunt u de toeslagen per dag bekijken.

TYPE Aantal Deuren Toeslag per dag
C Opel Corsa 1.4 5-deurs € 5,00
D Opel Astra 3-deurs € 8,00
E Opel Astra 5-deurs € 10,00
F Opel Astra Automaat Opel Corsa Automaat 3-deurs 5-deurs € 13,00
G Opel Astra SW 5-deurs € 22,00
H Volvo S40 Automaat 5-deurs € 42,00
I Opel Zafira, 7 personen Fiat 500C Cabrio 5-deurs 3-deurs € 48,00
J Opel Astra Cabrio 5-deurs € 54,00
K Opel Vivaro, 9 personen 5-deurs € 65,00
L Volvo C70 Cabrio Land Rover Discovery 5-deurs 5-deurs € 70,00
M Saab 95 Automaat 5-deurs €115,00
N Range Rover Sport Automaat, 4 x 4 WD €215,00

Voorwaarden Cicar AutoRent A:  Opel Corsa 1.2, Ford Ka of gelijkwaardig, 3 deurs. Deze categorie is standaard inbegrepen in de  reissom. Incl. airbags, airco en centrale deurvergrendeling. Minimumleeftijd: 21 jaar Rijbewijs: minimaal 2 jaar in bezit Minimale huurperiode: 1 week (= gelijk aan 8 dagen). Indien dit langer is dan 7 * 24 uur dan dient u een dag extra te betalen. Borg: Er hoeft bij aankomst geen borg betaald te worden.  Bij aankomst krijgt u vaak de auto mee met een kleine hoeveelheid benzine. Bij elke luchthaven of ferry-haven vindt u een benzinestation. Probeert u de auto ook weer in te leveren met zo min mogelijk benzine. Soms ontvangt u een klein bedrag terug maar vaak ontvangt u geen restitutie. Luchthavenbelasting: inclusief Persoonlijk Inzittende Verzekering: inclusief Eigen Risico CDW: inclusief Eigen Risico TP: inclusief Afkoop Eigen Risico: n.v.t. Toeslag medebestuurder: Er hoeft geen toeslag betaald te worden Lokale belasting (TAX): inclusief Kinderzitje: gratis, wel bij boeking doorgeven. (Indien uw baby in een maxi-cosi vervoerd kan worden, wordt aangeraden deze mee te nemen. Een kinderzitje is dan niet nodig.) Standaard inbegrepen: radio of cd-speler, airconditioning, airbag en centrale deurvergrendeling. Bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud.

Vlucht informatie

Casita Travel wil graag een zo compleet mogelijke reis aanbieden. Daarom verzorgen we, op uw verzoek, ook uw vlucht naar La Palma. Vanwege de vele mogelijkheden die aangeboden worden door diverse luchtvaartmaatschappijen richten wij ons niet op één enkele luchtvaartmaatschappij. Wij zullen de vlucht voor u selecteren die het beste aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren qua vertrekplaats, vertrektijd en budget.

Luchthaven La Palma De luchthaven is klein, overzichtelijk, modern en van alle gemakken voorzien. Er zijn pinautomaten, banken, service balies, restaurants, kiosk en liften aanwezig. De parkeerplaats voor de huurauto is overzichtelijk. Hieronder vindt u een overzicht van de vluchten naar La Palma

ma di wo do vr za zo
Transavia-va. Amsterdam X X
Air Berlin – va. Dusseldorf  X X
Condor -va. Dusseldorf  X*
Tui Fly – va. Amsterdam  X  X

* = alleen in de wintermaanden **= alleen in de zomermaanden Onder voorbehoud van wijzigingen. Wij sturen u graag een voorstel met de actuele mogelijkheden en prijzen voor uw vluchten.

Winterverblijf op de Canarische eilanden De Canarische Eilanden zijn ideale winterzon bestemmingen en staan bekend om hun heerlijke klimaat, zelfs in de wintermaanden. Aangename temperaturen, dagelijks vele uren zon en zelfs in de wintermaanden, bijna geen neerslag. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 17 en 20 graden. Voor de hoger gelegen vakantiehuizen op een hoogte van 100 – 300 meter op alle eilanden geldt dat het daar vaak enkele graden koeler is dan aan de kust. Verblijft u in een vakantiehuis gelegen op 400 meter of hoger dan is de kans groot dat u vaak in de wolken zit en het aanzienlijk koeler is in verhouding tot minder hoog gelegen vakantiehuizen. Casita Travel biedt nauwelijks huizen gelegen op een hoogte boven de 400 meter aan. In de winter worden in vrijwel ieder vakantiehuis van Casita Travel extra kacheltjes bijgeplaatst en vindt u in de kasten extra dekens en dubbele dekbedden. Zorg zelf ook voor de juiste kleding. De zon komt in december rond 8 uur ’s morgens op en gaat rond zes uur ’s avonds onder. Doordat het in de avonduren snel afkoelt is het aan te raden om een warm vest, trui, sokken en dunne jas in uw koffer mee te nemen. Lanzarote en Fuerteventura zijn door hun ligging in de wintermaanden iets warmer dan Tenerife en Gran Canaria. Het weer in de wintermaanden is het beste te omschrijven als dat bij ons in de lente. In de wintermaanden is het te koud om in de zee te zwemmen. Een verwarmd zwembad is dan erg fijn. Wat zonuren betreft zit u in de wintermaanden op de Canarische Eilanden goed, hoewel de noordelijke delen van Tenerife en Gran Canaria minder zonnig zijn dan het zuiden van die eilanden. La Palma in de winter De Westkust van La Palma kent ook in de winter zonovergoten dagen hoewel het noordelijke deel van dit eiland in de wintermaanden minder zonnig is in verhouding tot de West- en Zuidkust. De gemiddelde temperatuur overdag op het eiland La Palma is in december vergelijkbaar met die van Tenerife en Gran Canaria hoewel het op La Palma enkele graden koeler kan zijn vanwege de noordelijke ligging. In het noordelijke deel is het koeler. De westkust is kent echter veel zonuren en is het warmste deel van het eiland. Dit gedeelte is dan ook vergelijkbaar met het zuiden van Tenerife.