Reisinformatie La Gomera

Terug naar zoekresultaten

Reisbescheiden

Uw reisbescheiden bestaan uit een accommodatievoucher, (indien een auto geboekt) een huurautovoucher en een routebeschrijving naar uw vakantiehuis op la Gomera. Indien u uw vluchten via Casita Travel heeft geboekt ontvangt u tevens bij uw reispapieren uw (e-)ticket.

Autoverhuur

Alle accommodaties inclusief een huurauto De accommodaties liggen afgelegen en daarom is een comfortabele (huur)auto geen overbodig luxe. Zo bent u eigen baas over uw vakantie tijd en kunt u op uw gemak de verscheidenheid aan landschappen, de verschillende dorpen met hun karakteristieke centra en de afgelegen strandjes bezoeken. Geasfalteerde wegen De wegen op La Gomera zijn zondermeer goed te noemen. De doorgaande wegen zijn geasfalteerd. Zo af en toe zijn de toegangswegen naar het landgoed waar uw accommodatie zich bevindt onverhard. Rijdt u daarom niet te hard; de onderkant van uw huurauto is namelijk nooit verzekerd. Cicar Autorent Casita Travel werkt al jarensamen met Cicar Autorent. Voor deze autoverhuurmaatschappij is gekozen vanwege de zeer goede service, de goede prijzen en de uitstekende staat van de huurauto. Cicar Autorent heeft in meerdere dorpen op het eiland een service kantoor. Na aankomst in de haven van San Sebastian, meldt u zich bij de autoverhuurbalie Cicar Autorent in de aankomsthal van het havenkantoor.  Na ondertekening van het huurcontract ontvangt u de autosleutel. Tarieven en overige categorieën De verhuurprijzen van de accommodaties zijn inclusief een auto van het type categorie A. Dit is een Opel Corsa 1.2, Ford Ka of vergelijkbaar. Deze auto´s zijn 3 deurs. Heeft u liever de beschikking over een grotere auto, een automaat, een cabriolet of een 4X4? Geeft u dit dan door bij de reservering. Casita Travel maakt graag voor u een passende offerte. Hieronder kunt u de toeslagen per dag bekijken. Tarieven per dag:

TYPE Aantal Deuren Toeslag per dag
C Opel Corsa 1.4 5-deurs € 5,00
D Opel Astra 3-deurs € 8,00
E Opel Astra 5-deurs € 10,00
F Opel Astra Automaat Opel Corsa Automaat 3-deurs 5-deurs € 13,00
G Opel Astra SW 5-deurs € 22,00
H Volvo S40 Automaat 5-deurs € 42,00
I Opel Zafira, 7 personen Fiat 500C Cabrio 5-deurs 3-deurs € 48,00
J Opel Astra Cabrio 5-deurs € 54,00
K Opel Vivaro, 9 personen 5-deurs € 65,00
L Volvo C70 Cabrio Land Rover Discovery 5-deurs 5-deurs € 70,00
M Saab 95 Automaat 5-deurs €115,00
N Range Rover Sport Automaat, 4 x 4 WD €215,00

Voorwaarden Cicar AutoRent: A:  Opel Corsa 1.2, Ford Ka of gelijkwaardig, 3 deurs. Deze categorie is standaard inbegrepen in de  reissom. Incl. airbags, airco en centrale deurvergrendeling. Minimumleeftijd: 21 jaar Rijbewijs: minimaal 2 jaar in bezit Minimale huurperiode: 1 week (= gelijk aan 8 dagen). Indien dit langer is dan 7 x 24 uur dan dient u een dag extra te betalen. Borg: Er hoeft bij aankomst geen borg betaald te worden.  Bij aankomst krijgt u vaak de auto mee met een kleine hoeveelheid benzine. Bij elke luchthaven of ferry-haven vindt u een benzinestation. Probeert u de auto ook weer in te leveren met zo min mogelijk benzine. Soms ontvangt u een klein bedrag terug maar vaak ontvangt u geen restitutie. Luchthavenbelasting: inclusief Persoonlijk Inzittende Verzekering: inclusief Eigen Risico CDW: inclusief Eigen Risico TP: inclusief Afkoop Eigen Risico: n.v.t. Toeslag medebestuurder: Er hoeft geen toeslag betaald te worden Lokale belasting (TAX): inclusief Kinderzitje en zitverhoger: gratis, wel bij boeking doorgeven. (Indien uw baby in een maxi-cosi vervoerd kan worden, wordt aangeraden deze mee te nemen. Een kinderzitje is dan niet nodig.) Standaard inbegrepen: radio of cd-speler, airconditioning, airbag en centrale deurvergrendeling Prijzen zijn onder voorbehoud.

Vlucht & boot informatie

CASITA TRAVEL wil een kwalitatief goed totaalproduct aanbieden. Daarom wordt u de mogelijkheid geboden om behalve de accommodatie en de huurauto, ook de vlucht te reserveren. Na aankomst op de luchthaven van Zuid-Tenerife gaat u met de taxi naar de haven (ca. €25,- enkele reis) voor de boottocht naar La Gomera. Uw ticket voor de overtocht van Tenerife naar La Gomera dient u zelf in de haven te kopen. De kosten zijn ca. € 30,- per persoon per enkele reis. In de haven van La Gomera  staat uw huurauto klaar. Vanaf de haven rijdt u in maximaal een uurtje naar uw casita. Informatie Hieronder vindt u het vluchtschema voor Tenerife: (deze prijzen zijn o.b.v. retour vluchten)

ma di wo do vr za zo
Transavia-va. Amsterdam X X X
Air Berlin – va. Dusseldorf X X X X X X X
TuiFly -va. Amsterdam X X* X
Jet Air – va. Brussel X X** X X X** X** X**
Ryanair-va. Weeze X X X
Iberia – va. Amsterdam X X X X X X X
Tui – va. Dusseldorf X X X X X X
Ryanair-va. Maastricht X X
Jet Air – va. Oostende X** X X** X**

* = alleen in de wintermaanden **= alleen in bepaalde periodes Onder voorbehoud van wijzigingen. Wij sturen u graag een voorstel met de actuele mogelijkheden en prijzen voor uw vluchten. Ferryschema Tenerife (Los Christianos) – San Sebastian (La Gomera):

Enkele reis ca. € 30,- p.p. ma di wo do vr za zo
09.00 X X X X X X X * 08.30
12.00 X X X
14.00 X X X X X X X
18.30 en/of 19.30 X X X X X X X

Ferryschema San Sebastian (La Gomera) – Tenerife (Los Christianos):

Enkele reis ca. € 30,- p.p. ma di wo do vr za zo
07.30 en/of 08.00 X X X X X X X * 07.30
10.30 X X X X
11.30 X X X X X X X
17.00 X X X X X X X

Prijzen en schema’s zijn onder voorbehoud. Winterverblijf op de Canarische eilanden De Canarische Eilanden zijn ideale winterzon bestemmingen en staan bekend om hun heerlijke klimaat, zelfs in de wintermaanden. Aangename temperaturen, dagelijks vele uren zon en zelfs in de wintermaanden, bijna geen neerslag. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 17 en 20 graden. Voor de hoger gelegen vakantiehuizen op een hoogte van 100 – 300 meter op alle eilanden geldt dat het daar vaak enkele graden koeler is dan aan de kust. Verblijft u in een vakantiehuis gelegen op 400 meter of hoger dan is de kans groot dat u vaak in de wolken zit en het aanzienlijk koeler is in verhouding tot minder hoog gelegen vakantiehuizen. Casita Travel biedt nauwelijks huizen gelegen op een hoogte boven de 400 meter aan. In de winter worden in vrijwel ieder vakantiehuis van Casita Travel extra kacheltjes bijgeplaatst en vindt u in de kasten extra dekens en dubbele dekbedden. Zorg zelf ook voor de juiste kleding. De zon komt in december rond 8 uur ’s morgens op en gaat rond zes uur ’s avonds onder. Doordat het in de avonduren snel afkoelt is het aan te raden om een warm vest, trui, sokken en dunne jas in uw koffer mee te nemen. Lanzarote en Fuerteventura zijn door hun ligging in de wintermaanden iets warmer dan Tenerife en Gran Canaria. Het weer in de wintermaanden is het beste te omschrijven als dat bij ons in de lente. De eilanden La Palma, La Gomera en El Hierro zijn minder warm. In de wintermaanden is het te koud om in de zee te zwemmen. Een verwarmd zwembad is dan erg fijn. Neerslag: In de zomermaanden valt op de Canarische Eilanden weinig regen. In de herfst, winter en lente is meer kans op regen en met name op La Palma en La Gomera valt de nodige neerslag, maar dit zorgt wel voor het weelderige groen op deze eilanden. Het minste regent het altijd op Lanzarote en Fuerteventura. Wat zonuren betreft zit u in de wintermaanden op de Canarische Eilanden goed, hoewel de noordelijke delen van Tenerife en Gran Canaria minder zonnig zijn dan het zuiden van die eilanden. La Gomera in de winter Naast La Palma valt ook op La Gomera meer neerslag dan op de andere eilanden. La Gomera moet eigenlijk in twee delen worden verdeeld, het noorden (van Hermigua tot aan San Sebastian de la Gomera) en het zuiden. Het zuiden met de leuke badplaatsen Playa de Santiago en Valle Gran Rey kent ongeveer twee keer zoveel zonne-uren als het noordelijk deel van het eiland. In het noorden is het doorgaans ook een stuk koeler dan in het zuiden.