Reisinformatie Gran Canaria

Terug naar zoekresultaten

Reisbescheiden

Uw reisbescheiden bestaan uit een accommodatievoucher, (indien een auto geboekt) een huurautovoucher en een routebeschrijving naar uw vakantiehuis op Gran Canaria. Indien u uw vluchten via Casita Travel heeft geboekt ontvangt u tevens bij uw reispapieren uw (e-)ticket.

Autoverhuur

Alle accommodaties inclusief een huurauto De accommodaties liggen rustig en soms iets meer afgelegen van een bakkertje of een rustige baai. Daarom is een comfortabele (huur)auto geen overbodig luxe. Zo bent u eigen baas over uw vakantie-tijd en kunt u op uw gemak de verscheidenheid aan landschappen, de verschillende dorpen met hun karakteristieke centra en de afgelegen strandjes bezoeken. Geasfalteerde wegen De wegen op Gran Canaria zijn zonder meer goed te noemen. De doorgaande wegen zijn geasfalteerd. Zo af en toe zijn de toegangswegen naar het landgoed waar uw accommodatie zich bevindt onverhard. Rijdt u daarom niet te hard; de onderkant van uw huurauto is namelijk nooit verzekerd. Cicar Autorent Casita travel werkt samen met Cicar Autorent. Voor deze autoverhuurmaatschappij is gekozen vanwege de zeer goede service en de goede prijzen. Cicar Autorent heeft in meerdere dorpen op het eiland een service kantoor. Na aankomst op de luchthaven, meld u zich bij de autoverhuurbalie Cicar Autorent in de aankomsthal van de luchthaven. Na ondertekening van het huurcontract ontvangt u de autosleutel. Indien u vanuit een ander eiland met de boot arriveert in Agaete, kunt u  zich melden bij het kantoor in de haven. Uw huurauto staat hier voor u gereed. Tarieven en overige categorieën   De verhuurprijzen van de accommodaties zijn inclusief een auto van het type categorie A. Dit is een Opel Corsa 1.2, Ford Ka of vergelijkbaar. Deze auto´s zijn 3 deurs. Heeft u liever de beschikking over een grotere auto, een automaat, een cabriolet of een 4X4? Geeft u dit dan door bij de reservering. Casita Travel maakt graag voor u een passende offerte. Hieronder kunt u de toeslagen per dag bekijken.

TYPE Aantal Deuren Toeslag per dag
C Opel Corsa 1.4 5-deurs € 5,00
D Opel Astra 3-deurs € 8,00
E Opel Astra 5-deurs € 10,00
F Opel Astra Automaat Opel Corsa Automaat 3-deurs 5-deurs € 13,00
G Opel Astra SW 5-deurs € 22,00
H Volvo S40 Automaat 5-deurs € 42,00
I Opel Zafira, 7 personen Fiat 500C Cabrio 5-deurs 3-deurs € 48,00
J Opel Astra Cabrio 5-deurs € 54,00
K Opel Vivaro, 9 personen 5-deurs € 65,00
L Volvo C70 Cabrio Land Rover Discovery 5-deurs 5-deurs € 70,00
M Saab 95 Automaat 5-deurs €115,00
N Range Rover Sport Automaat, 4 x 4 WD €215,00

Voorwaarden Cicar AutoRent A:  Opel Corsa 1.2, Ford Ka of gelijkwaardig, 3 deurs. Deze categorie is standaard inbegrepen in de  reissom. Incl. airbags, airco en centrale deurvergrendeling. Minimumleeftijd: 21 jaar Rijbewijs: minimaal 2 jaar in bezit Minimale huurperiode: 1 week (= gelijk aan 8 dagen). Indien dit langer is dan 7 * 24 uur dan dient u een dag extra te betalen. Borg: Er hoeft bij aankomst geen borg betaald te worden.  Bij aankomst krijgt u vaak de auto mee met een kleine hoeveelheid benzine. Bij elke luchthaven of ferry-haven vindt u een benzinestation. Probeert u de auto ook weer in te leveren met zo min mogelijk benzine. Soms ontvangt u een klein bedrag terug maar vaak ontvangt u geen restitutie. Luchthavenbelasting: inclusief Persoonlijk Inzittende Verzekering: inclusief Eigen Risico CDW: inclusief Eigen Risico TP: inclusief Afkoop Eigen Risico: n.v.t. Toeslag medebestuurder: Er hoeft geen toeslag betaald te worden Lokale belasting (TAX): inclusief Kinderzitje: gratis, wel bij boeking doorgeven. (Indien uw baby in een maxi-cosi vervoerd kan worden, wordt aangeraden deze mee te nemen. Een kinderzitje is dan niet nodig.) Standaard inbegrepen: radio of cd-speler, airconditioning, airbag en centrale deurvergrendeling. Bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud.

Vlucht informatie

Casita Travel wil graag een zo compleet mogelijke reis aanbieden. Daarom verzorgen we, op uw verzoek, ook uw vlucht naar Gran Canaria. Vanwege de vele mogelijkheden die aangeboden worden door diverse luchtvaartmaatschappijen richten wij ons niet op één enkele luchtvaartmaatschappij. Wij zullen de vlucht voor u selecteren die het beste aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren qua vertrekplaats, vertrektijd en budget. Luchthaven Gran Canaria De luchthaven is niet klein maar wel overzichtelijk, modern en van alle gemakken voorzien. Er zijn pinautomaten, banken, service balies, restaurants, kiosk en liften aanwezig. De parkeerplaats voor de huurauto is makkelijk te vinden. Hieronder vindt u een overzicht van de vluchten naar Gran Canaria

ma di wo do vr za zo
Transavia-va. Amsterdam X X X* X* X X
Transavia-va. Eindhoven X**
Ryanair-va. Weeze X  X*
Ryanair-va. Eindhoven X*  X**
Airberlin va. Dusseldorf X X X X X X X

* = alleen in de wintermaanden **= alleen in de zomermaanden Onder voorbehoud van wijzigingen. Wij sturen u graag een voorstel met de actuele mogelijkheden en prijzen voor uw vluchten. Winterverblijf op de Canarische eilanden De Canarische Eilanden zijn ideale winterzon bestemmingen en staan bekend om hun heerlijke klimaat, zelfs in de wintermaanden. Aangename temperaturen, dagelijks vele uren zon en zelfs in de wintermaanden, bijna geen neerslag. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 17 en 20 graden. Voor de hoger gelegen vakantiehuizen op een hoogte van 100 – 300 meter op alle eilanden geldt dat het daar vaak enkele graden koeler is dan aan de kust. Verblijft u in een vakantiehuis gelegen op 400 meter of hoger dan is de kans groot dat u vaak in de wolken zit en het aanzienlijk koeler is in verhouding tot minder hoog gelegen vakantiehuizen. Casita Travel biedt nauwelijks huizen gelegen op een hoogte boven de 400 meter aan. In de winter worden in vrijwel ieder vakantiehuis van Casita Travel extra kacheltjes bijgeplaatst en vindt u in de kasten extra dekens en dubbele dekbedden. Zorg zelf ook voor de juiste kleding. De zon komt in december rond 8 uur ’s morgens op en gaat rond zes uur ’s avonds onder. Doordat het in de avonduren snel afkoelt is het aan te raden om een warm vest, trui, sokken en dunne jas in uw koffer mee te nemen. Lanzarote en Fuerteventura zijn door hun ligging in de wintermaanden iets warmer dan Tenerife en Gran Canaria. Het weer in de wintermaanden is het beste te omschrijven als dat bij ons in de lente. De eilanden La Palma, La Gomera en El Hierro zijn minder warm. In de wintermaanden is het te koud om in de zee te zwemmen. Een verwarmd zwembad is dan erg fijn. Neerslag: In de zomermaanden valt op de Canarische Eilanden weinig regen. In de herfst, winter en lente is meer kans op regen en met name op La Palma en La Gomera valt de nodige neerslag, maar dit zorgt wel voor het weelderige groen op deze eilanden. Het minste regent het altijd op Lanzarote en Fuerteventura. Wat zonuren betreft zit u in de wintermaanden op de Canarische Eilanden goed, hoewel de noordelijke delen van Tenerife en Gran Canaria minder zonnig zijn dan het zuiden van die eilanden. Gran Canaria in de winter Op Gran Canaria valt er weinig tot geen neerslag. Wel staat er vaak een stevige wind. In het zuiden (van Puerto de Mogan tot aan Bahía Feliz) geniet u van aangename temperaturen. Hier biedt Casita Travel veel fijne vakantieplekken. De baai van Puerto de Mogan ligt beschut waardoor het ook hier in de wintermaanden zeer aangenaam is. Op de hoogte van de luchthaven liggen Aguimes en Ingenio. Voor een verblijf in de winter is het hier ook aangenaam al scheelt het wel enkele graden ten opzichte van het zuiden. In Aguimes en Ingenio is het ietwat koeler ten opzicht van het uiterste zuiden.