Reisinformatie El Hierro

Terug naar zoekresultaten

Reisbescheiden

El Hierro is een eiland waar de wandelaar en de rustzoeker helemaal aan zijn/haar trekken zal komen. Maar behalve wandelen is het ook een heerlijk eiland om er  met de auto op uit te trekken. Langzaam rijdend over smalle asfaltweggetjes, soms een loslopende koe of schaap omzeilend, maar altijd met weinig ander gemotoriseerd verkeer. Dat is ook El Hierro! Uw reisbescheiden bestaan uit een accommodatievoucher, (indien een auto geboekt heeft) een huurautovoucher en een routebeschrijving naar uw vakantiehuis op El Hierro. Indien u uw vluchten via Casita Travel heeft geboekt ontvangt u tevens bij uw reispapieren uw (e-)ticket.

Autoverhuur

Alle accommodaties inclusief een huurauto De accommodaties liggen afgelegen en daarom is een comfortabele (huur)auto geen overbodig luxe. Zo bent u eigen baas over uw vakantie- tijd en kunt u op uw gemak de verscheidenheid aan landschappen, de verschillende dorpen met hun karakteristieke centra en de afgelegen strandjes bezoeken. Geasfalteerde wegen De wegen op El Hierro zijn zondermeer goed te noemen. De doorgaande wegen zijn geasfalteerd. Zo af en toe zijn de kleine toegangsweggetjes naar uw casita onverhard. Rijdt u daarom niet te hard; de onderkant van uw huurauto is namelijk nooit verzekerd. Cicar autohuur Casita Travel werkt al jaren samen met Cicar. Voor deze autoverhuurmaatschappij is gekozen vanwege de zeer goede service, de goede prijzen en de uitstekende staat van de huurauto.  Na aankomst op de luchthaven, meldt u zich bij de autoverhuurbalie Cicar Autorent in de aankomsthal van de luchthaven. Na ondertekening van het huurcontract ontvangt u de autosleutel. Indien u per ferry arriveert op El Hierro vanaf La Palma of Tenerife zorgen wij ervoor dat de auto hier voor u klaarstaat, zonder extra kosten. Tarieven en overige categorieën De verhuurprijzen van de accommodaties zijn inclusief een auto van het type categorie A. Dit is een Opel Corsa 1.2, Ford Ka of vergelijkbaar. Deze auto´s zijn 3 deurs. Heeft u liever de beschikking over een grotere auto, een automaat, een cabriolet of een 4X4? Geeft u dit dan door bij de reservering. Casita Travel maakt graag voor u een passende offerte. Hieronder kunt u de toeslagen per dag bekijken.

TYPE Aantal Deuren Toeslag per dag
C Opel Corsa 1.4 5-deurs € 5,00
D Opel Astra 3-deurs € 8,00
E Opel Astra 5-deurs € 10,00
F Opel Astra Automaat Opel Corsa Automaat 3-deurs 5-deurs € 13,00
G Opel Astra SW 5-deurs € 22,00
H Volvo S40 Automaat 5-deurs € 42,00
I Opel Zafira, 7 personen Fiat 500C Cabrio 5-deurs 3-deurs € 48,00
J Opel Astra Cabrio 5-deurs € 54,00
K Opel Vivaro, 9 personen 5-deurs € 65,00
L Volvo C70 Cabrio Land Rover Discovery 5-deurs 5-deurs € 70,00
M Saab 95 Automaat 5-deurs €115,00
N Range Rover Sport Automaat, 4 x 4 WD €215,00

Voorwaarden Cicar AutoRent A:  Opel Corsa 1.2, Ford Ka of gelijkwaardig, 3 deurs. Deze categorie is standaard inbegrepen in de  reissom. Incl. airbags, airco en centrale deurvergrendeling. Minimumleeftijd: 21 jaar Rijbewijs: minimaal 2 jaar in bezit Minimale huurperiode: 1 week (= gelijk aan 8 dagen). Indien dit langer is dan 7 * 24 uur dan dient u een dag extra te betalen. Borg: Er hoeft bij aankomst geen borg betaald te worden.  Bij aankomst krijgt u vaak de auto mee met een kleine hoeveelheid benzine. Bij elke luchthaven of ferry-haven vindt u een benzinestation. Probeert u de auto ook weer in te leveren met zo min mogelijk benzine. Soms ontvangt u een klein bedrag terug maar vaak ontvangt u geen restitutie. Luchthavenbelasting: inclusief Persoonlijk Inzittende Verzekering: inclusief Eigen Risico CDW: inclusief Eigen Risico TP: inclusief Afkoop Eigen Risico: n.v.t. Toeslag medebestuurder: Er hoeft geen toeslag betaald te worden Lokale belasting (TAX): inclusief Kinderzitje: gratis, wel bij boeking doorgeven. (Indien uw baby in een maxi-cosi vervoerd kan worden, wordt aangeraden deze mee te nemen. Een kinderzitje is dan niet nodig.) Standaard inbegrepen: radio of cd-speler, airconditioning, airbag en centrale deurvergrendeling. Bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud. Vlucht & boot informatie

Op weg naar El Hierro El Hierro is een prachtig eiland en uitermate geschikt voor een langer verblijf. Indien u naar El Hierro reist, bent u genoodzaakt om zowel de heen- als terugreis minimaal 1 nacht op Tenerife te verblijven, omdat de boot- en vluchttijden niet aansluiten op de vlucht van en naar Tenerife. Zo combineert u twee mooie eilanden en geniet u volop van uw vakantie. Per boot naar El Hierro Vanaf uw accommodatie op Tenerife pakt u de taxi (ca. € 25,- enkele reis) naar de zuidelijk gelegen haven op Tenerife. Hier dient u een ticket te kopen voor uw ferry-overtocht naar het rustige eilandje El Hierro. De kosten zijn ca. € 50,- voor een enkele reis p.p. Al genietend van de blauwe zee en de zon op uw gezicht vaart u rustig in bijna 2 uur naar El Hierro. Binnenlandse vlucht Tenerife – El Hierro Vanaf Tenerife vliegt u in ca. 45 minuten naar het rustige El Hierro. Casita Travel is u graag behulpzaam bij het reserveren van deze binnenlandse vluchten. Dagelijks vliegt Binter Canarias vanaf Noord-Tenerife naar El Hierro. Luchthaven El Hierro De luchthaven van El Hierro is klein en overzichtelijk. Vertragingen kunnen vanwege de wind voorkomen. Er is een pinautomaat, een bank, een restaurantje en een kiosk. De parkeerplaats voor de huurauto is overzichtelijk.

Schema
Vluchtdagen: ma di wo do vr za zo Vanaf prijs p.p. volw.
Bintercanarias x x x x x x x € 36,00

Bovengenoemd tarief is op basis van een enkele reis p.p. Excl. € 35,- reserveringskosten p.p., incl. handbagage 6 kg p.p. en ruimbagage 20 kg p.p. Hieronder vindt u een overzicht van de vluchten naar Tenerife

ma di wo do vr za zo
Transavia-va. Amsterdam X X X
Air Berlin – va. Dusseldorf X X X X X X X
Arke Fly -va. Amsterdam X X X X X
Jet Air – va. Brussel X X* X X X X X
Ryanair-va. Weeze X* X** X* X* X**
Ryanair-va. Eindhoven X** X*
Tui – va. Dusseldorf X X X X X X X

* = alleen in de wintermaanden **= alleen in de zomermaanden Onder voorbehoud van wijzigingen. Wij sturen u graag een voorstel met de actuele mogelijkheden en prijzen voor uw vluchten. Ferryschema Tenerife (Los Christianos) – Valverde (El Hierro)

Enkele reis met Armas ca. € 50,- p.p. ma di wo do vr za zo
08.00 X
09.00 X X

Ferryschema Valverde (El Hierro) – Tenerife (Los Christianos)

Enkele reis ca. € 50,- p.p. ma di wo do vr za zo
11.00 X
12.00 X X

Winterverblijf op de Canarische eilanden De Canarische Eilanden zijn ideale winterzon bestemmingen en staan bekend om hun heerlijke klimaat, zelfs in de wintermaanden. Aangename temperaturen, dagelijks vele uren zon en zelfs in de wintermaanden, bijna geen neerslag. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 17 en 20 graden. Voor de hoger gelegen vakantiehuizen op een hoogte van 100 – 300 meter op alle eilanden geldt dat het daar vaak enkele graden koeler is dan aan de kust. Verblijft u in een vakantiehuis gelegen op 400 meter of hoger dan is de kans groot dat u vaak in de wolken zit en het aanzienlijk koeler is in verhouding tot minder hoog gelegen vakantiehuizen. Casita Travel biedt nauwelijks huizen gelegen op een hoogte boven de 400 meter aan. In de winter worden in vrijwel ieder vakantiehuis van Casita Travel extra kacheltjes bijgeplaatst en vindt u in de kasten extra dekens en dubbele dekbedden. Zorg zelf ook voor de juiste kleding. De zon komt in december rond 8 uur ’s morgens op en gaat rond zes uur ’s avonds onder. Doordat het in de avonduren snel afkoelt is het aan te raden om een warm vest, trui, sokken en dunne jas in uw koffer mee te nemen. Lanzarote en Fuerteventura zijn door hun ligging in de wintermaanden iets warmer dan Tenerife en Gran Canaria. Het weer in de wintermaanden is het beste te omschrijven als dat bij ons in de lente. De eilanden La Palma, La Gomera en El Hierro zijn minder warm. In de wintermaanden is het te koud om in de zee te zwemmen. Een verwarmd zwembad is dan erg fijn. Neerslag: In de zomermaanden valt op de Canarische Eilanden weinig regen. In de herfst, winter en lente is meer kans op regen en met name op La Palma en La Gomera valt de nodige neerslag, maar dit zorgt wel voor het weelderige groen op deze eilanden. Het minste regent het altijd op Lanzarote en Fuerteventura. Wat zonuren betreft zit u in de wintermaanden op de Canarische Eilanden goed, hoewel de noordelijke delen van Tenerife en Gran Canaria minder zonnig zijn dan het zuiden van die eilanden. El Hierro in de winter Het westelijke deel van El Hierro is het meest aangenaam. Dit is het gebied dat ook wel ‘El Golfo’ heet vanwege de ligging in een kommetje. Wel staat El Hierro in de wintermaanden bekend om de bijna altijd aanwezig mist die over het kleine eiland hangt. De temperatuur ligt dan ook lager ten opzichte van de andere eilanden.