Griekenland

Het land dat wij zullen omschrijven als een gastvrij land met een prachtige natuur en een comfortabele en relaxte sfeer. Wordt er aan ons team gevraagd wat onze top 3 favoriete bestemmingen zijn, dan staat Griekenland er bij velen tussen. Niet alleen het binnenland van Griekenland is mooi, maar ook alle eilanden om het land heen, waarvan Kreta er één is.

Kreta is een sfeervol eiland waar je kunt genieten van mooie stranden, cultuur, prachtige natuur, avontuurlijke activiteiten en heerlijk eten. Je kunt er zoveel zien en ontdekken, waardoor velen vaak terugkeren. Ook is het klimaat op Kreta zó fijn, dat een verblijf in mei of oktober een echte aanrader is, het is dan ook nog rustiger op het eiland! 

In dit blog lichten wij een aantal mooie dorpjes en stranden uit, waaronder een aantal prachtige verborgen parels, weg van de massa.

Elounda & Spinalonga

De omgeving van Elounda is geweldig. Groene valleien en rustige baaien typeren deze streek. Elounda is een gezellig en levendig dorpje aan de kust. ‘s Avonds kun je er heerlijk verse vis eten in één van de vele goede visrestaurantjes. Voor de kust ligt het rotsachtige eilandje Spinalonga, er vertrekken vanuit Elounda meerdere excursieboten naar het eiland. Het bezoeken van het eiland is een indrukwekkende ervaring, het eilandje heeft een aangrijpende geschiedenis.

Skaleta Beach

Aan het grote strand van Skaleta vind je veel faciliteiten zoals barretjes en taverna’s. Skaleta wordt voornamelijk bezocht door mensen die de rust op willen zoeken. Omdat de stranden lang en breed zijn, vind je regelmatig een plekje waar je rust kan vinden en kunt genieten van een ontspannen dagje strand. Je kunt op het strand ook veel verschillende watersporten uitoefenen. Op korte rijafstand vind je onze mooie villa’s Villa Anna Kyrianna en Villa Kyria waar je nog heerlijk kan nagenieten van de dag.

Een echt verborgen strandje

Een echt verborgen strandje op Kreta is Green Beach/ Diskiari Beach. Je parkeert je huurauto zo voor het strand, op slechts een paar meter afstand van je ligbed. Je kunt er ligbedden huren, waardoor je heerlijk in de schaduw kunt liggen. Het is er vaak rustig en je komt voornamelijk locals tegen en het water is helder blauw. Green Beach Taverna, het restaurantje naast het strand is een echte aanrader. Niet alleen voor een diner na een (mid)dag strand, maar ook voor een heerlijk ontbijt. De griekse yoghurt met vers fruit en honing is het perfecte ontbijt om de dag mee te starten. Na een middag goed toeven op het strand, raden we je de garnalen in raki saus aan. De courgette frietjes, Griekse feta salade en tzaziki zijn ook heerlijk. 

De rust opzoeken in Sfinari

Sfinari is een vissersdorp, gelegen aan de westkust. Tot op heden is Sfinari de ideale plek om te ontsnappen aan de drukte. Het is een heerlijk dorpje waar je tot rust kunt komen. Sfinari heeft een mooi strand met enkele basisvoorzieningen, een groot deel van het strand heeft kiezels. Wanneer je richting het noorden wandelt, vind je vele privé plekjes met rotsen waar je in alle rust kunt zwemmen en zonnen. Op zoek naar een rustig plekje om vakantie te vieren? Wij hebben een aantal prachtige villa’s in Sfinari, zoals Villa Klio

Lygaria

Het plaatsje Lygaria ligt op korte afstand van Heraklion. Lygaria heeft een prachtige maanvormige baai met een zandstrand met ligbedden. Je kunt er goed lunchen bij de plaatselijke taverna’s, je geniet hier van typische lokale gerechten of van de vangst van de dag. Daarnaast kun je aan het strand ook een kopje koffie drinken. Lygaria beach is een fijne plek voor als je geniet van rust tijdens je vakantie, maar het toch fijn vindt om wat faciliteiten dichtbij te hebben.

Wil je na het lezen van deze blog ook graag op vakantie naar Kreta? Neem contact met ons op en wij helpen je graag met het boeken van een prachtige villa! Bekijk hier ons aanbod.