Blog #6 Een eigen huis in Griekenland

Terug naar zoekresultaten

We gaan ons steeds meer hechten aan de villa’s

Ze gingen niet over een nacht ijs. De huiseigenaren van Villa Kyria en Villa Anna op Kreta. Nee, de zoektocht ging van het Hollandse laagland naar het bergachtige, zonnige zuiden. Overal gekeken, overal geweest. Maar nergens klopten de harten van Karin Terwisse en Robin Hagen uit Doorwerth sneller dan in Griekenland. “Voor dit land hebben we al meer dan 30 jaar een zwak. En waarom? Het is de combinatie van de aardige Kretenzers en het heerlijke eten. De gastvrijheid. Zo’n sfeer van soms wat terug in de tijd. De blauwe zee, de warme zon en de rust. Daarbij kregen we de kans om zelf te bouwen, volgens onze eigen ideeën. Toen waren we om: het wordt een vakantiehuis in Griekenland”, vertelt Karin.

Villa Kyria

 

Van Griekenland
gaat ons hart
sneller kloppen

Privacy
Villa Kyria werd geboren. Op een rustige plek in het noorden van Kreta, met een wijds uitzicht over zee. Olijfbomen en wijngaarden omringen de 8-persoonsvilla met zwembad.
De dorpen, winkels en levendigheid nabij. Wat wil je nog meer? Het bleef er niet bij. Buurhuis Villa Anna kwam te koop. Een zeer goed onderhouden 4-persoonshuis. Karin en Robin grepen hun kans. Twee huizen bij elkaar. Hoe fijn is dat voor grotere families? Samen zijn, maar wel met de nodige privacy.

Villa Anna

Karin: “Dat laatste is belangrijk. Bij Villa Kyria hebben we daar qua indeling en architectuur rekening mee gehouden. Zo vind je de living en keuken als een middenschip van de woning, met de slaap- en badkamers aan weerszijden. Dat geeft privacy. Verder de eer aan Robin voor de smaakmakers. Details, zoals het subtiele en markante tegelwerk, bedacht hij. De hoge plafonds en de openslaande deuren zorgen voor licht, ruimte en vergezichten en de slaapkamers hebben ieder hun eigen sfeer en thema.”

Zuinig op je spullen
Het verhuren van de villa’s was voor het gezin even wennen. “Enerzijds omdat je overal aan moet denken. Zo willen we het zwembad pico bello in orde hebben. Het wekelijks schoonmaken en het onderhoud regelen we op afstand. We hebben ontzettend goede contacten ter plekke. En al spreken we de taal niet, we komen er altijd uit.

Dan zijn er natuurlijk je meubels en spullen, hè? Daar ben je zuinig op. We hebben in Casita Travel en haar klanten veel vertrouwen. Casita Travel is een fijne club mensen. Ze communiceren op dezelfde manier als wij: snel schakelen, snel reageren en anticiperen. Daar houden wij van. Overigens krijgen we veel positieve reacties op de villa’s. Maar ook suggesties nemen we serieus. Zo misten een van onze gasten onlangs een grotere eettafel. Daar hebben we gelijk werk van gemaakt.”

Het interieur van Villa Kyria

Puntjes op de i
Als huiseigenaren nemen Karin, Robin en hun twee zoons ook weleens een weekje vakantie. “Wat ik dan doe? Schoonmaken, puntjes op de i zetten, een likje verf op de kozijnen. Dat soort dingen. Gek hè? Daar heb ik thuis geen last van”, lacht Karin. “Maar je kijkt door de ogen van de gasten.”

Idyllisch
Karin en Robin leiden in Nederland een hectisch leven. Beiden zijn ze actief in de evenementen en festivalwereld. Tussendoor regelen zij zaken voor de villa’s. Karin: “De bovengemiddelde service van Casita Travel helpt daar natuurlijk bij. Het grappige is, de villa’s zijn als investering bedoeld. Toch ga ik me steeds meer hechten aan de huizen en hun idyllische plek. Nee, ik zou Kyria en Anna niet meer willen missen. Of we er wellicht later gaan wonen? Nee, daarvoor zijn we teveel aan Nederland gehecht. Maar wat een ideale plek om te relaxen!”

Ook naar Kreta? Klik hier voor alle vakantiehuizen op Kreta

Casita Travel is een reisorganisatie in Apeldoorn, gespecialiseerd in luxe vakantiewoningen, casita’s, finca’s en villa’s op bijzondere locaties. De unieke reisbeleving, het gevoel van vrijheid en optimale gastvrijheid zorgen voor herinneringen om in te lijsten.