Voor de actuele informatie over terug reizen naar Nederland, klik hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen/checklist-inreizen-nederland

Kijk voor de actueel geldende regels voor het reizen naar en in:
Spanje op deze website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Griekenland op deze website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Portugal op deze website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Nieuwe boekingen en code rood
Boek gerust een vakantiehuis naar een van onze bestemmingen. Indien de situatie zich voordoet dat de bestemming geen toeristen meer kan/mag ontvangen vanwege Covid-19 (het land gaat op slot/code rood) of je mag vanuit Nederland niet naar de betreffende bestemming op vakantie, dan zoeken we samen met de huiseigenaar naar een oplossing. In de meeste gevallen gaan we op zoek naar een nieuwe passende datum in de toekomst. Als je even wilt overleggen, mail of bel ons dan gerust: contactinformatie

Code oranje
Indien je alleen een vakantiehuis hebt geboekt en er is code oranje (advies om niet naar de bestemming te reizen) van toepassing dan heb je geen recht op teruggave van de reissom. De bestemming en de vakantiewoning zijn toegankelijk en je kan zelf de keuze maken om je vakantie doorgang te laten vinden. Indien je ervoor kiest om niet te gaan, dan kun je de keuze maken de vakantie te annuleren tegen de geldende annuleringskosten (zie onze reisvoorwaarden).

Omboeken
Omboeken kan alleen na akkoord van de huiseigenaar en naar dezelfde vakantiewoning. Indien er voor de nieuwe periode een meerprijs van toepassing is dan dient deze te worden voldaan. Er zijn omboekkosten van € 50,- van toepassing.

In de plaats stelling
I.v.m. de bijzondere situatie waarin wij ons bevinden, geven wij onze klanten de mogelijkheid om in 2021 de vakantie en de vouchers overdraagbaar te maken. Je mag dus zonder extra kosten iemand anders voor jou in de plaats laten gaan. Wij veranderen de naam in dat geval op de boeking. Houd er wel rekening mee dat we bepaalde groepssamenstellingen niet kunnen accepteren vanwege afspraken met onze huiseigenaren.

Boekingen gemaakt tussen 12 november 2020 en 12 mei 2021
Heb je een boeking gemaakt in bovenstaande periode voor een vakantie in 2021 dan mag je 43 dagen voor aankomst zonder kosten annuleren onder deze voorwaarden:

  • De regio waar je vakantiehuis gelegen is, is niet toegankelijk (alleen noodzakelijke reizen, vakanties niet toegestaan)
  • De Nederlandse overheid (voor Nederlanders) of de Belgische overheid (voor Belgen) verbiedt reizen of raadt reizen naar de betreffende regio sterk af (code rood/oranje)
  • Minimaal 1 van bovenstaande gevallen dient van toepassing te zijn op het moment van annuleren. Deze actie is niet van toepassing op nieuwe boekingen die worden gemaakt met uitgegeven vouchers in 2020. Vouchers zijn in overleg overdraagbaar aan iemand anders.
  • Indien een (op deze actie gebaseerde) boeking wordt omgeboekt is op de nieuwe boeking de kosteloos annuleren actie niet van toepassing.

Vouchers uitgegeven in 2020
Casita Travel heeft vorig jaar in de periode maart 2020 en april 2020 vouchers uitgegeven. Op deze uitgegeven vouchers staat een uiterste inleverdatum. Indien je je voucher wilt inruilen voor de uiterste inleverdatum, is je nieuwe reis gewoon verzekerd via het garantiefonds. Bovendien gaan de gewone reisvoorwaarden van Casita Travel BV weer in voor je nieuwe reis.

Wanneer je een nieuwe reis hebt geboekt d.m.v. de voucher en deze reis kan vanwege Covid-19 weer niet doorgaan, dan kan Casita Travel geen nieuw voucher meer verstrekken. De toezichthoudende partijen hebben samen met de overheid afgedwongen dat er nl. teruggekeerd wordt naar de reguliere ANVR voorwaarden.

Besluit je om je reis dan alsnog te annuleren, dan gelden dus de normale annuleringsvoorwaarden.

Heb je een voucher gekregen en bestaat je reis uit meerdere componenten, neem dan even contact met ons op via info@castitatravel.nl of bel ons op 055-3562339.

Negatieve PCR-test en/of sneltest
Houdt er rekening mee dat het vooralsnog verplicht is om voor veel bestemmingen een negatieve PCR-test en/ of sneltest te overleggen.

De extra kosten die voor de test gevraagd worden zijn voor eigen rekening.

Wij volgen hierin de ANVR-Reizigersvoorwaarden (zie art. 2.5), welke vermelden dat je zelf verantwoordelijk bent voor het hebben van de juiste documenten om een land binnen te komen.

Ook ben je zelf verantwoordelijk voor je persoonlijke (gezondheids-) situatie. Of je een beroep kunt doen op je reis- en annuleringsverzekering ligt aan de polisvoorwaarden van de verzekeringsmaatschappij.

Geen reden tot kosteloos annuleren/omboeken
Het moeten tonen van een negatieve PCR test en/of het moeten tonen van een bewijs van vaccinatie en/of quarantaineplicht zijn geen redenen tot kosteloos annuleren of omboeken van de reservering. Ook is angst geen reden om bij ons zonder kosten te annuleren of om te boeken. Check altijd je annuleringsverzekering of deze mogelijk kosten dekt. In al deze gevallen zijn onze reguliere annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Informatie algemeen:

Door de wereldwijde pandemie van Covid-19 zijn er onvoorziene wijzigingen in de regelgeving voor reizen in Europa van kracht geworden. We begrijpen heel goed dat je vragen hebt over jouw geboekte vakantiewoning. Uiteraard helpen wij je graag en zorgen we voor duidelijkheid.

Op onze bestemmingen worden de veiligheidsregels erg streng nageleefd. Onze vakantiehuizen liggen op een rustige plek weg van de massa. Je bevindt op een rustige locatie met weinig mensen, waardoor afstand houden probleemloos kan.

Is het verstandig om een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten vanwege het coronavirus?

Wij raden altijd aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, ongeacht de situatie. Wel is het zo dat elke verzekering anders in elkaar zit, dus je moet de polisvoorwaarden vooraf goed checken om zeker te weten wat wel en niet wordt vergoed. Ook raden wij je aan om te checken wat jouw ziektekostenverzekering precies dekt. Het is goed om te weten dat het Calamiteitenfonds in geval van ziektes als het coronavirus geen dekking verleent. 

Check https://www.moneyview.nl/corona-reisverzekeringen om te zien wat jouw verzekering vergoedt.

Veilig reizen naar onze bestemmingen

In Nederland volgen we de geldende maatregelen van RIVM en Nederlandse overheid. Luchtvaartmaatschappijen en vliegvelden hebben regels opgesteld. Informeer van tevoren bij de luchtvaartmaatschappij en bij het vliegveld naar de regels die gelden op de vliegvelden waar u komt en tijdens uw reis. Het dragen van een mondkapje is verplicht op het vliegveld en in het vliegtuig.

Actuele informatie over reizen naar Spanje vind je hier.

 

Belangrijkste adviezen

- Lees de aangeboden informatie van je vervoerder of accommodatie aandachtig.

- Houd 1,5 meter afstand (tussen huishoudens). Indien 1,5 meter afstand tijdens internationaal vervoer niet mogelijk is draag een mondkapje.

- Neem voldoende mondkapjes mee en draag deze waar nodig.

- Houd afstand.

- Was vaker je handen.

- Hoest en nies in je ellenboog.

- Gebruik papieren zakdoekjes.

- Schud geen handen.

- Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.

- Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen op bestemming op.

- Betaal waar nodig met pin of contactloos (pin of mobiel).

- Een quarantaine is mogelijk verplicht, informeer jezelf op tijd.

- Denk er ook aan je reis- en ziektekostenverzekeringen te checken. Je zorgverzekering dekt in vrijwel alle gevallen de medische zorgkosten in het buitenland (code geel of oranje), een aanvullende verzekering kan raadzaam zijn. Bij de veel reisverzekeringen zijn alleen de corona gerelateerde schades niet gedekt (zie ook corona- reisverzekeringen). Ben je opeens zelf corona besmet vlak voor vertrek en kun je daardoor niet meer reizen, dan valt dat weer onder de meeste annuleringsverzekeringen.

ANVR

Casita Travel is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR). Casita Travel aangesloten bij de ANVR onder nummer 4915. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Reis- en/of Boekingsvoorwaarden en/of Gekoppeld Reisarrangement-voorwaarden) die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. In de laatste boekingsstap moet jij aanvinken dat jij kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de algemene voorwaarden incl. ANVR-Reizigersvoorwaarden (Reisvoorwaarden en/of Boekingsvoorwaarden en/of Gekoppeld Reisarrangement-voorwaarden) en overige ANVR-informatie.

Calamiteitenfonds

Casita Travel is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat jij als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is: (een deel van) jouw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.