Door de wereldwijde pandemie van Covid-19 zijn er onvoorziene wijzigingen in de regelgeving voor reizen in Europa van kracht geworden. We begrijpen heel goed dat je vragen hebt over jouw geboekte vakantiewoning. Uiteraard helpen wij je graag en zorgen we voor duidelijkheid.

Wat houdt code oranje in?

Wanneer er sprake is van code oranje betekent dit niet dat er een negatief reisadvies geldt. Code oranje is een aangescherpt reisadvies en is géén reisverbod. Wel moet je er op verdacht zijn dat je bij terugkomst uit een oranje gebied tien dagen in quarantaine moet. Op bestemming kunnen aangescherpte veiligheidsregels zijn en je wordt dan ook geacht deze regels op bestemming op te volgen.

Met code oranje wil de Nederlandse overheid aangeven dat je het risico loopt om het coronavirus te krijgen. Maar dit betekent niet dat je op bestemming een groter risico loopt om het virus op te lopen dan in Nederland. Onze persoonlijke ervaring en die van onze klanten is dan ook dat het op bestemming erg veilig voelt. De veiligheidsregels worden erg streng nageleefd. Onze vakantiehuizen liggen op een rustige plek weg van de massa. Je zit op een rustige locatie met weinig mensen, waardoor afstand houden probleemloos kan.

Ik heb bij jullie een vakantiehuis geboekt maar ik zie dat op bestemming code oranje is. Nu vertrek ik binnen een maand, wat gebeurt er?

Als het op de plek van jouw bestemming code oranje is, is het ondanks de code oranje mogelijk om af te reizen naar de bestemming. Code oranje is een reisadvies en géén reisverbod. Je kunt ondanks code oranje genieten van een prachtige vakantie in een mooi vakantiehuis van Casita Travel. Mocht jouw bestemming vlak voor vertrek nog code oranje hebben en kan je door omstandigheden niet afreizen naar jouw bestemming, dan boeken wij de vakantie eenvoudigweg om naar een andere periode. Het kan zijn dat jouw vakantiehuis dan niet meer beschikbaar. We gaan dan op zoek naar een ander vakantiehuis. De meerprijs is voor jouw rekening in dit geval. 

Is het verstandig om een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten vanwege het coronavirus?

Wij raden altijd aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, ongeacht de situatie. Wel is het zo dat elke verzekering anders in elkaar zit, dus je moet de polisvoorwaarden vooraf goed checken om zeker te weten wat wel en niet wordt vergoed. Ook raden wij je aan om te checken wat jouw ziektekostenverzekering precies dekt. Het is goed om te weten dat het Calamiteitenfonds in geval van ziektes als het coronavirus geen dekking verleent. 

Check https://www.moneyview.nl/corona-reisverzekeringen om te zien wat jouw verzekering vergoed.

 

Veilig reizen naar Spanje, Ibiza en de Canarische Eilanden. Hoe doe je dat?

In Nederland volgen we de geldende maatregelen van RIVM en Nederlandse overheid. Luchtvaartmaatschappijen en vliegvelden hebben regels opgesteld. Informeer van tevoren bij de luchtvaartmaatschappij en bij het vliegveld naar de regels die gelden op de vliegvelden waar u komt en tijdens uw reis. Het dragen van een mondkapje is verplicht op het vliegveld en in het vliegtuig. Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. Je print 2 formulieren uit, 1 voor de heen- en 1 voor de terugvlucht. Op de gezondheidsverklaring vul je voordat je gaat vliegen in of je klachten hebt die passen bij het coronavirus (COVID-19). Als je geen klachten heeft mag je aan boord. Je moet het ingevulde formulier laten zien bij het instappen (boarden). Tijdens de reis hou je het formulier bij je. Je kan op de luchthaven gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien. Zodra je op bestemming bent leef je de veiligheidsregels van Spanje na.

Verplichte maatregelen Spanje, Ibiza en de Canarische Eilanden

Reizen naar Spanje, Ibiza en de Canarische Eilanden is mogelijk. In verband met ieders veiligheid, zowel van de reizigers als de lokale bevolking, heeft Spanje voorzorgsmaatregelen genomen omtrent het coronavirus. De Spaanse overheid heeft vanaf 1 juli verplicht om voor aankomst (op al hun luchthavens) het zogenoemde FCS formulier in te vullen. Daarin geef je onder andere aan welke landen je onlangs hebt bezocht. Na registratie ontvang je een QR-code.

Elk formulier is persoonlijk en niet overdraagbaar en wordt geassocieerd met een enkele reis. In het geval dat de passagier minderjarige of een afhankelijke / gehandicapte persoon is, kan het formulier worden ingevuld door hun tutor, die verantwoordelijk is voor de juistheid van de verstrekte informatie. Voordat je naar Spanje reist, moet je ervoor zorgen dat je het formulier ondertekend, op de website spth.gob.es of in de mobiele app. Hiermee krijg je de Health QR Code die je (papier of mobiel) moet laten zien bij de health control van de luchthaven om jouw reis te kunnen voortzetten. Vanaf 1 augustus is het verplicht om de SPAIN HEALTH TRAVEL-app te downloaden op de apparaten van de reiziger. Als je het formulier ondertekent vanuit de app, verschijnt het in het gedeelte 'Mijn reizen' en ontvang je een e-mail die je kunt afdrukken.

Let op: Het formulier kan pas na het online inchecken ingevuld worden aangezien er om een stoelnummer gevraagd wordt.

Belangrijk: Het invullen van dit formulier is verplicht. Als je het formulier niet hebt ingevuld, kan jou de toegang tot Spanje worden geweigerd. Het is de eigen verantwoordelijkheid van de reiziger om het formulier in te vullen.

Mondkapjes

De belangrijkste regel is dat het dragen van een mondkapje verplicht is in alle openbare ruimtes waar je geen sociale afstand van minimaal 1,5 meter kunt houden. Dat betekent dat je in winkels, het openbaar vervoer, gezondheidscentra, ziekenhuizen, hotels en horecagelegenheden, musea en hotels verplicht bent een beschermend gezichtsmasker te dragen. Die verplichting geldt voor iedereen die ouder is dan 6 jaar. Voor jongere kinderen wordt het dragen van een mondkapje aangeraden maar is niet verplicht.

In horecagelegenheden draag je bij binnenkomst en vertrek een mondkapje. Eenmaal aan een tafeltje en op veilige afstand van anderen, kan het mondkapje af. Wie om medische redenen geen mondkapje kan en dus hoeft te dragen, moet wel zorgen voor de sociale afstand van 1,5 meter.

Sociale afstand

Overal waar veel mensen bijeen zijn dien je te zorgen voor anderhalve meter afstand tussen jou en andere personen. Dit geldt niet als je met mensen uit eenzelfde huishouden op stap bent of met je eigen familie. Die afstand was tijdens de verschillende fases van de Staat van Alarm op advies van de Wereldgezondheidsorganisatie 2 meter, maar de Spaanse regering heeft dat nu gereduceerd tot minimaal 1,5 meter.

Belangrijkste adviezen

- Lees de aangeboden informatie van je vervoerder of accommodatie aandachtig.

- Houd 1,5 meter afstand (tussen huishoudens). Indien 1,5 meter afstand tijdens internationaal vervoer niet mogelijk is draag een mondkapje.

- Neem voldoende mondkapjes mee en draag deze waar nodig.

- Houd afstand.

- Was vaker je handen.

-  Hoest en nies in je ellenboog.

- Gebruik papieren zakdoekjes.

- Schud geen handen.

- Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.

- Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen op bestemming op.

- Betaal waar nodig met pin of contactloos (pin of mobiel).

- Bij thuiskomst wordt in geval van een code oranje of rood reisadvies een 10-daagse thuisquarantaine en een GGD coronatest geadviseerd.

- Denk er ook aan je reis- en ziektekostenverzekeringen te checken. Bij de meeste reisverzekeringen zijn alleen de corona gerelateerde schades niet gedekt (zie ook corona- reisverzekeringen). Je zorgverzekering dekt in vrijwel alle gevallen de medische zorgkosten in het buitenland (code geel of oranje), een aanvullende verzekering wordt wel aangeraden. Ben je opeens zelf corona besmet vlak voor vertrek en kun je daardoor niet meer reizen, dan valt dat weer onder de meeste annuleringsverzekeringen. 

 

Repatriëring

Door Covid-19 konden veel vakanties niet door gaan of werden onverhoopt onderbroken. De luchtvaartmaatschappij zal er altijd voor zorgen dat je veilig thuis komt. Wij zullen je altijd op de hoogte houden van de ontwikkelingen die op bestemming plaats vinden. Wij bespreken samen de aanpak op basis van de beschikbare informatie en de situatie op jouw bestemming. Wanneer een onmiddellijke terugkeer de beste optie is, zorgt Casita Travel ervoor dat alles wordt geregeld met de huiseigenaar en de huurauto. Mocht jij de vakantie in alle veiligheid voort kunnen zetten, helpen wij jou hier uiteraard ook graag mee.

Financiële bescherming van jouw vakantie

Casita Travel begrijpt jouw behoefte aan financiële zekerheid over jouw vakantie. Om onze gasten deze zekerheid te kunnen bieden, zijn wij onder andere aangesloten bij VZR. Hiermee kunnen wij jou garanderen dat jij jouw vooruitbetaalde reisgeld niet kwijt bent. Zelfs wanneer wij de vakantie niet meer kunnen leveren ben je zeker van financiële bescherming. Ook zijn wij aangesloten bij andere keurmerken. Hierdoor kunnen wij bescherming van jouw vakantie garanderen.

VZR

Casita Travel is sinds 27 december 2019 aangesloten bij het Garantiefonds VZR. Het Garantiefonds VZR staat garant voor je reeds betaalde deel van de reissom wanneer Casita Travel in financieel onvermogen komt en de reis om die reden niet naar behoren kan uitvoeren. Dat kan zijn voor het vertrek maar ook tijdens je reis. Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Casita Travel gebruik van de garantieregeling VZR Garant ( www.vzr-garant.nl). Je kan dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling lees je op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van Casita Travel niet worden verleend, kan je contact opnemen met VZR Garant.

ANVR

Casita Travel is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR). Casita Travel aangesloten bij de ANVR onder nummer 4915. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Reis- en/of Boekingsvoorwaarden en/of Gekoppeld Reisarrangement-voorwaarden) die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. In de laatste boekingsstap moet jij aanvinken dat jij kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de algemene voorwaarden incl. ANVR-Reizigersvoorwaarden (Reisvoorwaarden en/of Boekingsvoorwaarden en/of Gekoppeld Reisarrangement-voorwaarden) en overige ANVR-informatie.

Calamiteitenfonds

Casita Travel is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat jij als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is: (een deel van) jouw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.