De Algarve

Eindelijk hebben wij onze mooie vakantiehuizen in de Algarve weer op onze website kunnen zetten. Onze prachtige huizen in de Algarve zijn net buiten de grote toeristische steden gelegen, maar wel in de buurt van de langgerekte stranden. Maar welke stranden zijn een must see in de Algarve? Maak je geen zorgen: wij hebben deze voor je op een rijtje gezet! 

Praia da Marinha

Veel stranden in de Algarve hebben unieke rotsformaties, maar het zandstrand van Praia da Marinha met het azuurblauwe water is volgens ons toch echt de mooiste! Vlakbij dit strand ligt ook de befaamde rots van Benagil. Dit lijkt wel een ronde natuurlijke tempel met een lichtkoepel. Het is net alsof je in een sprookje bent als je hieronder staat. Op slechts 2 kilometer afstand van dit unieke strand ligt Casa Inez, de ideale uitvalsbasis voor jouw vakantie.

Praia do Ancão 

Dit zandstrand ligt in het beschermde natuurpark Ria Formosa. Dit is een doolhof van eilanden, stranden, zandbanken en duinen. Leuke tip: maak een boottocht naar één van de Ria Formosa-eilanden. Ontdek de uitgestrekte zandstranden die zelden worden bezocht. Een must om te bezoeken is Cacela Velha. Dit is een witte stad met een groot architectonisch erfgoed. Beklim het fort en geniet van het adembenemende uitzicht. Op minder dan 10 minuten lopen van Praia do Ancão vindt je Quinta Felicia, een luxe vakantiehuis waar je heerlijk kan nagenieten met een drankje op je eigen terras.

Praia da Falésia

Dit mooie strand staat bekend om haar goudgele stranden en ruige kliffen. Een mooi stukje kustlijn tussen Olhos de Agua en Vilamoura, waar je heerlijk kan wandelen, ver weg van de massa. Tijdens zonsondergang zijn de kleuren van de kliffen extra fel, waardoor het een zonsondergang wordt om nooit te vergeten! Op slechts 6 kilometer afstand van dit mooie strand schittert Villa Elzira in de zon. Neem hier na je strandwandeling nog een heerlijke duik in het privé zwembad.

Praia de Carvoeiro & Praia do Paraíso

Het strand van het pittoreske vissersdorpje Carvoeiro is ook echt een plaatje. Hier vind je prachtig turquoise water en kleurrijke vissersbootjes die in de zee dobberen. Aan de westkant van de stad heb je het kleine strandje Praia do Paraíso. Dit is echt een paradijsje. Wij hebben veel mooie villa’s gelegen in de omgeving van Carvoeiro, zoals Villa Felipa of het gezellige Appartement Carvoeiro.

Natuurlijk heeft de Algarve nog veel meer mooie stranden te bieden, maar dit zijn onze favorieten. 

Meer van onze vakantiehuizen in de Algarve, vind je hier.