Zonder zorgen een dag naar het strand met het hele gezin

Aan natuur en cultuur ontbreekt het niet op Gran Canaria. Het prachtige eiland is zeker een bezoek waard en er is altijd wat te doen. Gran Canaria heeft een vulkanische oorsprong, waardoor er weinig natuurlijke zandstranden zijn, maar wel veel mooie aangelegde stranden. In deze blog lichten we graag twee mooie kindvriendelijke zandstranden uit, zodat je een dagje onbezorgd kan genieten met het hele gezin!

Playa de Amadores

Als je zelf een dag wilt genieten van de zon, maar de kinderen lekker wil laten spelen, is Playa de Amadores de perfecte plek voor jou. Dit unieke strand ligt in het zuidwesten van Gran Canaria. Met een fijn zandstrand en helderblauw water is het ideaal om je dag er door te brengen en lekker tot rust te komen. Het strand is omringd door rotsen, waardoor je beschermd bent van de wind én er weinig golven zijn. In de baai van Amadores vind je een groot springpark (toegang tegen betaling) waar de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven. Het gehele strand is rookvrij en er wordt geen muziek gedraaid.

Na zo’n heerlijke stranddag is het natuurlijk fijn om terug te keren naar de rust van je eigen villa. Hierbij raden wij onze Villa Lagos aan. Wij hebben meerdere types van Villa Lagos in ons aanbod. Deze villa’s hebben allen een heerlijk ruim terras, waar je ’s avonds nog lekker kan nagenieten in je fijne loungeset of comfortabel zitje. De villa’s liggen op 15 minuten rijafstand van Playa de Amadores.

Playa de Mogán

Het mooie zandstrand van Puerto de Mogán ligt aan de zuidkust van Gran Canaria. Het heerlijke goudgele zandstrand is perfect voor gezinnen met kinderen. Het strand heeft een langzaam aflopende zeebodem en op het strand is ook een speeltuin aanwezig en zijn er diverse watersportactiviteiten te doen.  Ben je gek op snorkelen? Dan is Playa de Mogán ook absoluut een aanrader!

Een fijne plek om vervolgens lekker nog even uit te rusten na de stranddag is bijvoorbeeld Appartement Amarillo. Dit appartement ligt direct aan het strand. Vanaf je terras heb je dan ook een heerlijk uitzicht om optimaal te kunnen nagenieten van je dag.

Een leuke tip: combineer een bezoekje aan Playa de Mogán met een boottochtje vanuit Puerto de Mogán!