Blog #1 Happiness is only real when shared

Terug naar zoekresultaten

Een reis naar Portugal als ode aan ware vriendschap
Een quote uit een legendarische film. En aansprekend, voor iedereen die het leven met liefde en vriendschap viert. Zoals Monique de Goeijen (60) uit Apeldoorn. Zij koos voor een unieke vakantieweek met de vriendinnen die haar leven zoveel rijker maken.

Casita Travel blog #1 portugal

De zee was er blauwer. De zon warmer en de sterren stralender. Je zag meer, je hoorde meer en je voelde meer, die week. Midden in een oase van natuur en rust in het Portugese land, streek Monique neer. Samen met de 15 belangrijkste vrouwen uit haar leven. Daar, in het charmante landhuis Herdade Agua d’Alte in Alentejo vierden ze samen haar 60e verjaardag. Tot op de dag van vertrek, wist geen van de senhoras waar ze in hemelsnaam zouden belanden. Op Monique na. Een bijzondere vrouw. Een bijzondere reis. Controlfreaks en regeltantes Nee, ze mochten niets weten van tevoren, de uitverkoren dames. Control freaks en regeltantes hadden het zwaar. Ze moesten het doen met slechts een handgeschreven uitnodiging om een weekje in oktober vrij te houden. En er was een geheimhoudingsplicht. Niemand mocht weten van elkaar wie er ook uitgenodigd was, op een iemand na. Om gek van te worden, toch? Opwarmen Monique warmde haar vriendinnen op. Met maandelijks een kaartje. Een clue erop, om te raden. Of om juist verwarring te zaaien. Pas toen stiekem geregelde taxichauffeurs hen op de bewuste vertrekdag op Eindhoven Airport dropten, kwam de grote ontlading. “Jij ook?” “Nee! Wat leuk!” Monique sloeg hen glimlachend gade. En genoot. Bestemming Lissabon, dat vertelde het ticket. Opgewonden stapte het gezelschap aan boord. Niet iedereen kende elkaar even goed. In het vliegtuig begon het grote vraaggesprek. Geregisseerd door Monique. Wat weten we van elkaar? Een lumineus idee om te kijken wat voor vlees iedereen in de kuip had. Sterren tellen Monique liet niet veel aan het toeval over. Welke ingrediënten zijn er nodig om het met 15 verschillende types gezellig te houden? Ieder met de eigen nukken? Daar had Monique de nodige ideeën over. En Casita Travel mocht een handje helpen. Onder andere met de ideale plek onder de zon. Waar je ’s nachts de sterren telt. Met een zorgvuldig samengesteld programma, afgestemd op het gemêleerde gezelschap. Natuur, cultuur, rust en luxe. En zo hobbelden de dames in twee busjes van de luchthaven naar hun meer dan comfortabele uitvalsbasis Herdade Agua d’Alte. Eten vanaf een surfboard Er volgde een week uit duizenden. Met een vismaaltijd, geserveerd vanaf een surfplank, Portugees pottenbakken, wijnproeven (neem je eigen garaffa de vinho mee naar huis!) en verhalen bij het kampvuur. Van de wind in de haren tijdens een boottocht tot een kookworkshop met Portugese specialiteiten. Yoga, of een massage voor de liefhebbers. Of allebei. Een bezoek aan het historische en stijlvolle Evora, Monsaraz en Estremo.

Casita travel portugal blog 1

Heerlijke verse vis, zo vanaf een surfboard op je bord…

Verbinden Maar het allermooiste wat de reis bracht? De verbinding. De gesprekken, de saamhorigheid. De lach en de traan. Ervaringen en inzichten delen. In een idyllische setting, die uitnodigt om vertrouwelijk te zijn. Met een heerlijke loungehoek, tijdens een muziekavond bij de pool of gewoon in een kleiner groepje, even onder elkaar. Jouw lievelingsnummer? Monique zou Monique niet zijn als ze daar niet extra aandacht aan schonk. Schrijf eens een spreuk op die jou aanspreekt. Welk nummer móet de DJ spelen vanavond en waarom? Monique zelf nodigde haar vriendinnen uit voor opstellingen, haar vakgebied. Een methode om antwoord op levensvragen te stellen. En natuurlijk. Er was weleens wat. Hoe kan het ook anders? Reisgenote Tineke Roos beaamt dat: “Je leert elkaar in korte tijd goed kennen. Mijn inzicht: niemand is perfect. Er zijn prachtige nieuwe banden ontstaan.” Zo ook Thea Hoedeman: “We varieerden in leeftijd van 24 tot 74 jaar. Vroeger kon ik echt de gangmaker zijn. Nu ik met pensioen ben, zie ik dat anderen die rol prima op zich kunnen nemen. Ik hoef niet meer zo nodig!”

Casita Travel portugal blog 1

De senhoras kijken terug op een fantastische reis. Monique’s ode aan liefde en vriendschap. Met de vrouwen die een hoofdrol in haar leven spelen. Geluk. Only real when shared

Casita Travel is een reisorganisatie in Apeldoorn, gespecialiseerd in luxe vakantiewoningen, casita’s, finca’s en villa’s op bijzondere locaties. De unieke reisbeleving, het gevoel van vrijheid en optimale gastvrijheid zorgen voor herinneringen om in te lijsten.

Met dank aan Marion Niessen van The Travel Company die in samenwerking met Casita Travel deze reis tot in de puntjes verzorgd heeft.

Ook naar Portugal? Klik hier voor alle vakantiehuizen en reizen op maat