Kreta (1)

Kreta (38)

Kreta heeft zoveel te bieden dat het een absolute garantie is voor een afwisselende vakantie. Het landschap is zeer gevarieerd: groene dalen worden afgewisseld door schitterende bergketens, rotskusten door prachtige zandstranden en traditionele Griekse dorpjes door levendige plaatsen als Chania en Heraklion.

Griekenland Casita Travel Kreta Griekenland

Ook naar Kreta? Klik hier voor al onze mooie vakantiehuizen over het hele eiland!

Bezienswaardigheden Kreta

Cultuurliefhebbers komen op Kreta ruimschoots aan hun trekken. Bij diverse opgravingen zijn resten te vinden van de Minoïsche cultuur, waarvan Kreta de bakermat is. Geniet van de overweldigende natuur tijdens een wandeling door de langste kloof van Europa, de 16 kilometer lange Samariakloof, en neem daarna de boot langs de woeste zuidkust. De archeologische hoogtepunten, zoals de ruïnes van de Grieks-Romeinse steden Festos en Gortys, het Paleis van Koning Minos in Knossos en het Archeologisch Museum in Heraklion zijn ook een bezoek meer dan waard.

Casita Travel Kreta

Chania en omgeving

Chania is de voormalige hoofdstad van Kreta en is zonder meer een van de meest aantrekkelijke steden van Griekenland. Vandaag de dag zijn in het oude gedeelte nog altijd sporen terug te vinden van een woelige geschiedenis. Turkse minaretten, smalle steegjes en gebouwen in Venetiaanse stijl kenmerken het straatbeeld net achter de gezellige haven.

Heraklion

Bezienswaardig zijn het archeologisch museum in Heraklion en het Paleis van Koning Minos in Knossos; hier wordt al snel duidelijk wat zich in lang vervlogen tijden allemaal afspeelde op dit eiland. De oude binnenstad van Heraklion is onlangs in oude glorie hersteld: prachtig gerestaureerde herenhuizen met tuinen en pleinen met fonteinen wisselen elkaar af met trendy ingerichte eetcafé’s en Griekse koffiehuizen. Slenter door de smalle straatjes van dit oude centrum of speel een spelletje “backgammon” met de Grieken op een van de vele terrassen.

Elounda

casita travel kreta griekenlandDe omgeving van Elounda is beslist de moeite waard: groene valleien en rustige baaien typeren deze streek. ’s Avonds is het heerlijk vis eten in een van de vele goede visrestaurantjes. Voor de kust ligt het rotsachtige eilandje Spinalonga. Hier bouwden de Venetianen, op de resten van een oude acropolis, een vesting waarvan tot vandaag de dag de resten van bewaard zijn gebleven. Spinalonga werd indertijd door de regering van Kreta aangewezen als leprakolonie, waar mensen met lepra naartoe verbannen werden en waar zij geïsoleerd van de buitenwereld moesten leven. Kleine vissersbootjes verbinden het eiland met het schilderachtige Agios Nikolaos.

We zoeken nu binnen ons aanbod van mooie vakantiehuizen in Spanje, Portugal, Griekenland en op alle Canarische Eilanden...

Villa Anna

Griekenland / Kreta / Oost / Kyrianna
Max. 4
2 slaapkamers / 1 badkamer
VrijstaandPrivé zwembadLandelijk gelegen
Wi-FiWasmachineBuitendouche
vanaf € 686,-

Villa Kyria

Griekenland / Kreta / Oost / Kyrianna
Max. 8
4 slaapkamers / 2 badkamers
VrijstaandLoungesetPrivé zwembad
Wi-FiWasmachineTuin
vanaf € 1.952,-

Villa Reena

Griekenland / Kreta / Oost / Stavromenos
Max. 8
4 slaapkamers / 4 badkamers
VrijstaandLoungesetLoopafstand van zee
Privé zwembadWi-FiWasmachine
vanaf € 1.742,-

Villa Sirena

Griekenland / Kreta / Oost / Asteri
Max. 8
4 slaapkamers / 2 badkamers
VrijstaandLoungesetPrivé zwembad
Wi-FiWasmachineTuin
vanaf € 1.742,-

Villa Palazzo Greco

Griekenland / Kreta / Oost / Agia Galini
Max. 10
3 slaapkamers / 2 badkamers
VrijstaandLandelijk gelegenBabybedje tegen betaling
4 sterrenAlgemeen3 slaapkamers
vanaf € 2.065,-

Appartementen Diktynna I

Griekenland / Kreta / Oost / Koutouloufari
Max. 2
1 woon-slaapkamer of studio / 1 badkamer
TuinRestaurant(s) op loopafstand (< 1km)Gezamenlijk zwembad
Bakker en-of supermarkt op loopafstand (< 1km)(Deels) zeezichtKoffiezetapparaat aanwezig
vanaf € 302,-

Helaas is er geen resultaat gevonden, maar dit betekent niet dat we geen geschikt vakantiehuis in ons aanbod hebben.

Probeer het nog eens of stuur ons een e-mail met alle wensen, zoals de reisbestemming, reisdata en faciliteiten die onontbeerlijk zijn voor een succesvolle en ontspannen vakantie. Alles is mogelijk, ook het combineren van vakantiehuizen en/of bestemmingen. We denken graag mee!

Stuur je vakantiewensen naar: info@casitatravel.nl of bel ons op: 055-356 2339 (tijdens kantoortijden)