El Hierro

Alle villa's/casita's/parkjes

Casita La Casa de mis Padres 2-4 personen

Canarische Eilanden / El Hierro / El Pinar

Dit vakantiehuis met privacy op El Hierro is door de vriendelijke eigenaren met liefde en met oog voor detail ingericht. In de sfeervolle woonkamer kunt u dan op uw gemak … lees meer

 • Sfeervol ingericht
 • Dichtbij het kustplaatsje La Restinga
 • Groene tuin
 • Privacy
 • Veel groen
 • Vriendelijke eigenaren
 • Comfortabel
 • Barbecue
Incl. huurauto
vanaf
€ 780,-
per week
BEKIJK

Aanrader Casita Sanjora 2-4 personen

Canarische Eilanden / El Hierro / San Andres

Dit vakantiehuis met mooi uitzicht op El Hierro is ongeveer 200 jaar oud en prachtig gerestaureerd. Rondom deze mooie casita zijn boomgaarden met een biologische teelt en fruitbomen, waarvan u … lees meer

 • Prachtig gerestaureerd
 • Omringd door fruitbomen
 • Vlakbij het dorpje San Andres
 • Mooi uitzicht
 • Prachtige omgeving
 • Ideale locatie
 • Rust
 • Barbecue
Incl. huurauto
vanaf
€ 780,-
per week
BEKIJK

Aanrader Casita El Valle 2 personen

Canarische Eilanden / El Hierro / San Andres

Dit vakantiehuis met mooi uitzicht op El Hierro ligt middenin de natuur met rondom velden waar grazende koeien en schapen rustig rondlopen. De casita is prachtig gerestaureerd in de originele … lees meer

 • Fruitbomen in de tuin
 • Rustig gelegen
 • Sfeervol ingericht
 • Privacy
 • Midden in de natuur
 • Prachtig uitzicht
 • Flora en fauna
 • Wandelmogelijkheden
Incl. huurauto
vanaf
€ 770,-
per week
BEKIJK

Casita Abuela Estebana 2-personen

Canarische Eilanden / El Hierro / Isora

Dit vakantiehuis met prachtig uitzicht op El Hierro ligt in een natuurlijke omgeving, omringd door landbouwgronden met fruitbomen. Het is meer dan honderd jaar oud, maar geheel gerestaureerd en verbouwd. … lees meer

 • Schitterend uitzicht vanaf terras
 • Aangenaam klimaat
 • Prachtig gerestaureerd
 • Rustig gelegen
 • Ruimte
 • Privacy
 • Groot terras
 • Volop wandelmogelijkheden
Incl. huurauto
vanaf
€ 800,-
per week
BEKIJK

El Hierro

Onbekend maakt niet onbemind!
Zondermeer het minst bekende eiland van de Canarische archipel, op een half uur vliegen van Noord-Tenerife. Deze korte vlucht brengt u in een andere wereld. Geen souvenirshops, geen disco´s. Hier kabbelt het leven rustig voort zoals het dat al honderden jaren doet. De 6500 inwoners zetelen met name in het hoofdstadje Valverde, dat zich op zo´n vijfhonderd meter hoogte tegen de berghellingen heeft genesteld. Het eiland kent verschillende gezichten. Zo bepaalt een vulkaanuitbarsting van eeuwen geleden het landschap in het noorden, waar de lavastromen nog duidelijk zichtbaar zijn, terwijl het midden van het eiland daarentegen is bedekt met een groot, jarenoud bos van dennen, sparren en ceders. Hier zijn schitterende wandelingen te maken. In het westen ligt het dal El Golfo met ananasplantages en druivenranken. Hier liggen de kleine plaatsjes La Frontera en Tidaday.

El Hierro combineren met Tenerife,  Gran Canaria, La Palma of La Gomera
U kunt twee of meer eilanden combineren! Zo haalt u het beste uit uw vakantietijd. Alle casita´s op de verschillende eilanden zijn prima te combineren. Casita Travel is u graag behulpzaam bij het zoeken naar de ferry-overtochten. Mocht u onverhoopt een enkele overnachting nodig hebben, dan regelen we graag een charmant, kleinschalig hotelletje. U begint dan uitgerust met uw vakantie.

Natuur
El Hierro heeft ondanks zijn geringe oppervlakte een behoorlijk aantal verschillende landschappen. Wat uniek is voor de Canarische Eilanden, zijn de hoogvlakten op het eiland, die een groot deel van het eiland bedekken. De hoogste top van het steile eiland is de Malpaso, op 1501 meter hoogte. Hoewel lang niet altijd zichtbaar door de begroeiing, beschikt El Hierro over de meeste vulkanen van alle Canarische Eilanden, namelijk ongeveer 500. Het vulkanische karakter is het beste waar te nemen in het zuiden van het eiland. De veertien kilometer lange kustlijn is grillig, met veel rotspartijen en kliffen. In het midden van het eiland vindt u prachtige bossen van dennen, sparren en ceders. Kortom, natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op dit kleine maar verrassende en veelzijdige eiland.

Wandelen
Wandelen op El Hierro is onder de toeristen één van de populairste bezigheden. Er zijn verschillende prachtige wandelroutes uitgezet die u door indrukwekkende gebergtes en prachtige landschappen brengen. Dit is een uitstekende manier om het eiland op een unieke manier te verkennen en met eigen ogen te zien wat de gevolgen van vulkanische activiteit kunnen zijn. De meeste wandelroutes beginnen in het gebied van El Golfo. Een mooi voorbeeld is de wandeling van de kerk Santuario de Nuestra Senora de la Virgen de los Reys naar het natuurgebied El Sabinar. Tijdens deze wandeling loopt u langs jeneverbessen; bomen die door de wind een aparte vorm hebben gekregen en op El Hierro erg bekend zijn. Ook het bos van El Pinar is een mooi gebied om te wandelen.

Cultuur
De hoofdstad van El Hierro is Valverde. Hier woont meer dan de helft van de eilandbevolking. De resterende inwoners van El Hierro wonen verspreid over het eiland in kleine gehuchten. Valverde is dan ook de plek om een dagje cultuur te snuiven. U kunt bijvoorbeeld de kerk Santa Maria de la Concepcion bezoeken, die in 1767 is gebouwd. Ook het Etnografisch museum Casa de las Quinteras is een bezoek waard. Hier wordt de authentieke volkskunst tentoongesteld dat grotendeels door plaatselijke kunstenaars is vervaardigd. U kunt hier ook zelf een leuk souvenir kopen.

Eten en drinken
Op El Hierro worden naar eeuwenoude recepten heerlijke gerechten bereid die zelfs de meest kritische fijnproevers tevreden zullen stellen. Goede voorbeelden zijn de gedroogde vijgen, de quesadillas van Valverde en de uitstekende kaassoorten. Op het gebied van gastronomie worden er in de kustplaats La Restinga overheerlijke visgerechten bereid. In het dorpje Frontera kunt u de authentieke kookkunst van El Hierro terug vinden. Sinds 1526 wordt op het eiland wijn verbouwd. Tegenwoordig is de belangrijkste soort de witte Verijadiego. Maar het is zeker de moeite waard ook de rode en roséwijnen te proeven.

Stranden
De kust van El Hierro is erg grillig, waardoor er weinig stranden op het eiland zijn waar u met een gerust hart kunt zwemmen. Playa de la Restinga, een rood zandstrand bij de gelijknamige plaats, staat bekend als de meest veilige plek om te zwemmen.

Natuurlijke zwembaden
El Hierro staat bekend om de vele waterbassins. In de rotsachtige gebieden aan de zee hebben zich in de loop van de tijd verschillende natuurlijke zwembaden gevormd. In deze zwembaden is geen stroming aanwezig, waardoor u met een rustig gevoel kunt ronddobberen. Langs het gehele eiland  bevinden zich deze prachtige zwembaden, de bekendste zijn Charco Azul en Pozo de las Calcosas. Ook kunt u een bezoek brengen aan La Caleta in het noordoosten van het eiland, waar u een dergelijk zwembad vindt. Sommige natuurlijke zwembaden staan in directe verbinding met de zee en anderen worden door middel van waterpompen voorzien van zeewater.

Temperatuur

 

Maand Lucht
januari 15 oC – 19 oC
februari 15 oC – 20 oC
maart 16 oC – 21 oC
april 17 oC – 22 oC
mei 18 oC – 23 oC
juni 18 oC – 23 oC
juli 20 oC – 27 oC
augustus 22 oC – 30 oC
september 21 oC – 26 oC
oktober 19 oC – 24 oC
november 18 oC – 23 oC
december 16 oC – 21 oC

Reisinformatie El Hierro

Reisbescheiden

El Hierro is een eiland waar de wandelaar en de rustzoeker helemaal aan zijn/haar trekken zal komen. Maar behalve wandelen is het ook een heerlijk eiland om er  met de auto op uit te trekken. Langzaam rijdend over smalle asfaltweggetjes, soms een loslopende koe of schaap omzeilend, maar altijd met weinig ander gemotoriseerd verkeer. Dat is ook El Hierro!

Uw reisbescheiden bestaan uit een accommodatievoucher, (indien een auto geboekt heeft) een huurautovoucher en een routebeschrijving naar uw vakantiehuis op El Hierro. Indien u uw vluchten via Casita Travel heeft geboekt ontvangt u tevens bij uw reispapieren uw (e-)ticket.

Autoverhuur

Alle accommodaties inclusief een huurauto

De accommodaties liggen afgelegen en daarom is een comfortabele (huur)auto geen overbodig luxe. Zo bent u eigen baas over uw vakantie- tijd en kunt u op uw gemak de verscheidenheid aan landschappen, de verschillende dorpen met hun karakteristieke centra en de afgelegen strandjes bezoeken.

Geasfalteerde wegen

De wegen op El Hierro zijn zondermeer goed te noemen. De doorgaande wegen zijn geasfalteerd. Zo af en toe zijn de kleine toegangsweggetjes naar uw casita onverhard. Rijdt u daarom niet te hard; de onderkant van uw huurauto is namelijk nooit verzekerd.

Cicar autohuur

Casita Travel werkt al jaren samen met Cicar. Voor deze autoverhuurmaatschappij is gekozen vanwege de zeer goede service, de goede prijzen en de uitstekende staat van de huurauto.  Na aankomst op de luchthaven, meldt u zich bij de autoverhuurbalie Cicar Autorent in de aankomsthal van de luchthaven. Na ondertekening van het huurcontract ontvangt u de autosleutel. Indien u per ferry arriveert op El Hierro vanaf La Palma of Tenerife zorgen wij ervoor dat de auto hier voor u klaarstaat, zonder extra kosten.

Tarieven en overige categorieën

De verhuurprijzen van de accommodaties zijn inclusief een auto van het type categorie A. Dit is een Opel Corsa 1.2, Ford Ka of vergelijkbaar. Deze auto´s zijn 3 deurs. Heeft u liever de beschikking over een grotere auto, een automaat, een cabriolet of een 4X4? Geeft u dit dan door bij de reservering. Casita Travel maakt graag voor u een passende offerte. Hieronder kunt u de toeslagen per dag bekijken.

TYPE Aantal Deuren Toeslag per dag
C Opel Corsa 1.4 5-deurs € 5,00
D Opel Astra 3-deurs € 8,00
E Opel Astra 5-deurs € 10,00
F Opel Astra Automaat
Opel Corsa Automaat
3-deurs
5-deurs
€ 13,00
G Opel Astra SW 5-deurs € 22,00
H Volvo S40 Automaat 5-deurs € 42,00
I Opel Zafira, 7 personen
Fiat 500C Cabrio
5-deurs
3-deurs
€ 48,00
J Opel Astra Cabrio 5-deurs € 54,00
K Opel Vivaro, 9 personen 5-deurs € 65,00
L Volvo C70 Cabrio
Land Rover Discovery
5-deurs
5-deurs
€ 70,00
M Saab 95 Automaat 5-deurs €115,00
N Range Rover Sport Automaat, 4 x 4 WD €215,00

Voorwaarden Cicar AutoRent
A:  Opel Corsa 1.2, Ford Ka of gelijkwaardig, 3 deurs. Deze categorie is standaard inbegrepen in de  reissom. Incl. airbags, airco en centrale deurvergrendeling.

Minimumleeftijd: 21 jaar
Rijbewijs: minimaal 2 jaar in bezit
Minimale huurperiode: 1 week (= gelijk aan 8 dagen). Indien dit langer is dan 7 * 24 uur dan dient u een dag extra te betalen.
Borg: Er hoeft bij aankomst geen borg betaald te worden.  Bij aankomst krijgt u vaak de auto mee met een kleine hoeveelheid benzine. Bij elke luchthaven of ferry-haven vindt u een benzinestation. Probeert u de auto ook weer in te leveren met zo min mogelijk benzine. Soms ontvangt u een klein bedrag terug maar vaak ontvangt u geen restitutie.
Luchthavenbelasting: inclusief
Persoonlijk Inzittende Verzekering: inclusief
Eigen Risico CDW: inclusief
Eigen Risico TP: inclusief
Afkoop Eigen Risico: n.v.t.
Toeslag medebestuurder: Er hoeft geen toeslag betaald te worden
Lokale belasting (TAX): inclusief
Kinderzitje: gratis, wel bij boeking doorgeven. (Indien uw baby in een maxi-cosi vervoerd kan worden, wordt aangeraden deze mee te nemen. Een kinderzitje is dan niet nodig.)
Standaard inbegrepen: radio of cd-speler, airconditioning, airbag en centrale deurvergrendeling.

Bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud.

Vlucht & boot informatie

Op weg naar El Hierro
El Hierro is een prachtig eiland en uitermate geschikt voor een langer verblijf. Indien u naar El Hierro reist, bent u genoodzaakt om zowel de heen- als terugreis minimaal 1 nacht op Tenerife te verblijven, omdat de boot- en vluchttijden niet aansluiten op de vlucht van en naar Tenerife. Zo combineert u twee mooie eilanden en geniet u volop van uw vakantie.

Per boot naar El Hierro
Vanaf uw accommodatie op Tenerife pakt u de taxi (ca. € 25,- enkele reis) naar de zuidelijk gelegen haven op Tenerife. Hier dient u een ticket te kopen voor uw ferry-overtocht naar het rustige eilandje El Hierro. De kosten zijn ca. € 50,- voor een enkele reis p.p. Al genietend van de blauwe zee en de zon op uw gezicht vaart u rustig in bijna 2 uur naar El Hierro.

Binnenlandse vlucht Tenerife – El Hierro
Vanaf Tenerife vliegt u in ca. 45 minuten naar het rustige El Hierro. Casita Travel is u graag behulpzaam bij het reserveren van deze binnenlandse vluchten. Dagelijks vliegt Binter Canarias vanaf Noord-Tenerife naar El Hierro.

Luchthaven El Hierro
De luchthaven van El Hierro is klein en overzichtelijk. Vertragingen kunnen vanwege de wind voorkomen. Er is een pinautomaat, een bank, een restaurantje en een kiosk. De parkeerplaats voor de huurauto is overzichtelijk.

Schema
Vluchtdagen: ma di wo do vr za zo Vanaf prijs p.p. volw.
Bintercanarias x x x x x x x € 36,00

Bovengenoemd tarief is op basis van een enkele reis p.p. Excl. € 35,- reserveringskosten p.p., incl. handbagage 6 kg p.p. en ruimbagage 20 kg p.p.

Hieronder vindt u een overzicht van de vluchten naar Tenerife

ma di wo do vr za zo
Transavia-va. Amsterdam X X X
Air Berlin – va. Dusseldorf X X X X X X X
Arke Fly -va. Amsterdam X X X X X
Jet Air – va. Brussel X X* X X X X X
Ryanair-va. Weeze X* X** X* X* X**
Ryanair-va. Eindhoven X** X*
Tui – va. Dusseldorf X X X X X X X

* = alleen in de wintermaanden
**= alleen in de zomermaanden

Onder voorbehoud van wijzigingen. Wij sturen u graag een voorstel met de actuele mogelijkheden en prijzen voor uw vluchten.
Ferryschema Tenerife (Los Christianos) – Valverde (El Hierro)

Enkele reis met Armas
ca. € 50,- p.p.
ma di wo do vr za zo
08.00 X
09.00 X X

Ferryschema Valverde (El Hierro) – Tenerife (Los Christianos)

Enkele reis
ca. € 50,- p.p.
ma di wo do vr za zo
11.00 X
12.00 X X

Winterverblijf op de Canarische eilanden
De Canarische Eilanden zijn ideale winterzon bestemmingen en staan bekend om hun heerlijke klimaat, zelfs in de wintermaanden. Aangename temperaturen, dagelijks vele uren zon en zelfs in de wintermaanden, bijna geen neerslag.
In de winter ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 17 en 20 graden. Voor de hoger gelegen vakantiehuizen op een hoogte van 100 – 300 meter op alle eilanden geldt dat het daar vaak enkele graden koeler is dan aan de kust. Verblijft u in een vakantiehuis gelegen op 400 meter of hoger dan is de kans groot dat u vaak in de wolken zit en het aanzienlijk koeler is in verhouding tot minder hoog gelegen vakantiehuizen. Casita Travel biedt nauwelijks huizen gelegen op een hoogte boven de 400 meter aan.

In de winter worden in vrijwel ieder vakantiehuis van Casita Travel extra kacheltjes bijgeplaatst en vindt u in de kasten extra dekens en dubbele dekbedden. Zorg zelf ook voor de juiste kleding. De zon komt in december rond 8 uur ’s morgens op en gaat rond zes uur ’s avonds onder. Doordat het in de avonduren snel afkoelt is het aan te raden om een warm vest, trui, sokken en dunne jas in uw koffer mee te nemen.
Lanzarote en Fuerteventura zijn door hun ligging in de wintermaanden iets warmer dan Tenerife en Gran Canaria. Het weer in de wintermaanden is het beste te omschrijven als dat bij ons in de lente. De eilanden La Palma, La Gomera en El Hierro zijn minder warm. In de wintermaanden is het te koud om in de zee te zwemmen. Een verwarmd zwembad is dan erg fijn.

Neerslag:
In de zomermaanden valt op de Canarische Eilanden weinig regen. In de herfst, winter en lente is meer kans op regen en met name op La Palma en La Gomera valt de nodige neerslag, maar dit zorgt wel voor het weelderige groen op deze eilanden. Het minste regent het altijd op Lanzarote en Fuerteventura. Wat zonuren betreft zit u in de wintermaanden op de Canarische Eilanden goed, hoewel de noordelijke delen van Tenerife en Gran Canaria minder zonnig zijn dan het zuiden van die eilanden.

El Hierro in de winter
Het westelijke deel van El Hierro is het meest aangenaam. Dit is het gebied dat ook wel ‘El Golfo’ heet vanwege de ligging in een kommetje. Wel staat El Hierro in de wintermaanden bekend om de bijna altijd aanwezig mist die over het kleine eiland hangt. De temperatuur ligt dan ook lager ten opzichte van de andere eilanden.

Kaart

Aanbevelingen

Aanrader Casita El Valle 2 personen

Canarische Eilanden / El Hierro / San Andres

Dit vakantiehuis met mooi uitzicht op El Hierro ligt middenin de natuur met rondom velden waar grazende koeien en schapen rustig rondlopen. De casita is prachtig gerestaureerd in de originele … lees meer

 • Fruitbomen in de tuin
 • Rustig gelegen
 • Sfeervol ingericht
 • Privacy
 • Midden in de natuur
 • Prachtig uitzicht
 • Flora en fauna
 • Wandelmogelijkheden
Incl. huurauto
vanaf
€ 770,-
per week
BEKIJK

Aanrader Casita Sanjora 2-4 personen

Canarische Eilanden / El Hierro / San Andres

Dit vakantiehuis met mooi uitzicht op El Hierro is ongeveer 200 jaar oud en prachtig gerestaureerd. Rondom deze mooie casita zijn boomgaarden met een biologische teelt en fruitbomen, waarvan u … lees meer

 • Prachtig gerestaureerd
 • Omringd door fruitbomen
 • Vlakbij het dorpje San Andres
 • Mooi uitzicht
 • Prachtige omgeving
 • Ideale locatie
 • Rust
 • Barbecue
Incl. huurauto
vanaf
€ 780,-
per week
BEKIJK

Casita La Casa de mis Padres 2-4 personen

Canarische Eilanden / El Hierro / El Pinar

Dit vakantiehuis met privacy op El Hierro is door de vriendelijke eigenaren met liefde en met oog voor detail ingericht. In de sfeervolle woonkamer kunt u dan op uw gemak … lees meer

 • Sfeervol ingericht
 • Dichtbij het kustplaatsje La Restinga
 • Groene tuin
 • Privacy
 • Veel groen
 • Vriendelijke eigenaren
 • Comfortabel
 • Barbecue
Incl. huurauto
vanaf
€ 780,-
per week
BEKIJK